ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd) Η Ελλάδα διαφωνεί... αλλά οι ξένοι και οι έρευνες "δείχνουν" την αναδιάρθρωση!

13:30 - 07 Απρ 2011
stavroula

Από stavroula

(upd) Πήραν ξανά "φωτιά" τα δημοσιεύματα, οι δημοσκοπήσεις και οι δηλώσεις των ξένων οικονομολόγων περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, την ώρα που στη χώρα επικρατεί έντονη αβεβαιότητα σχετικά με το ποιες θα είναι οι συνέπειες από την εκτίναξη του ελλείμματος πάνω από το 10% του ΑΕΠ και συγκεκριμένα στο 10,6% το 2010, ενώ την ίδια στιγμή τα σενάρια σχετικά με το "τρίπτυχο" της χρεοκοπίας (Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία) έχουν "οργιάσει" με την προσφυγή και της Πορτογαλίας στο Ταμείο στήριξης.
Ειδικότερα, πρώτη θέση στη “λίστα” με τις χώρες της Ευρωζώνης που οι εκτιμήσεις την ήθελαν να αθετεί το χρέος της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011... η Ελλάδα.Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, σύμφωνα με την εταιρεία παροχής στοιχείων CMA, η Ελλάδα κατείχε το 58% των πιθανοτήτων προς αναδιάρθρωση του χρέους της στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ακολουθούν η Βενεζουέλα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Αργεντινή και η Ουκρανία, ενώ η Ισπανία και η Ουγγαρία δεν περιλαμβάνονται στις 10 πιο επικίνδυνες χώρες για χρεοκοπία το α΄ τρίμηνο. Τη θέση τους καταλαμβάνουν η Αίγυπτος και ο Λίβανος λόγω των πολιτικών αναταραχών.

Από την άλλη, η χώρα που παρουσιάζει τις λιγότερες πιθανότητες σε ποσοστό χρεοκοπίας είναι η Νορβηγία, ενώ έπονται η Σουηδία, η Φιλανδία, η Ελβετία και η Ολλανδία.

Πάντως, όσο και αν η ελληνική κυβέρνηση, η ΕΕ και η ΕΚΤ δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετες με την αναδιάθρωση του ελληνικού χρέους, ωστόσο δεν πείθουν τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας. Όπως μεταδίδει το Reuters, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής οικονομολόγος του γερμανικού Ινστιτούτου Ifo, Kai Carstensen, δήλωσε πως «σε ότι αφορά την Ελλάδα, θα υπάρξει αναδιάρθρωση». Σύμφωνα με τον ίδιο, το χρέος της Ελλάδας αυξάνεται ταχύτατα, ενώ υποστήριξε πως ο κίνδυνος για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία δεν είναι το ίδιο υψηλός.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:44 - 07 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.