ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κληρώνει σήμερα για την απεργία στα ΕΛΠΕ…

08:23 - 11 Απρ 2011
stavroula

Από stavroula

«Κληρώνει» σήμερα για την 10ήμερη απεργία του σωματείου στα ΕΛΠΕ που διανύει ήδη την 8η ημέρα της, μην απειλώντας προς το παρόν τουλάχιστον, την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σήμερα εκδικάζεται η έφεση που κατέθεσε η διοίκηση των ΕΛΠΕ κατά της απόφασης του δικαστηρίου, το οποίο στις 4 Απριλίου είχε κρίνει την απεργία των εργαζομένων, καθ’ όλα νόμιμη.

Η απεργία, που γίνεται με αφορμή το ναυάγιο που προέκυψε στις διαπραγματεύσεις του σωματείου με τη διοίκηση για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2011, λήγει κανονικά την Τετάρτη, και η σημερινή ημέρα θεωρείται, από κάθε άποψη, κρίσιμη.

Και ενώ, η διοίκηση τελεί εν αναμονή της σημερινής εκδίκασης από το εφετείο, την Παρασκευή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα πετρελαιοειδή, προχώρησε στην προκήρυξη νέας 7ήμερης απεργίας, διαμαρτυρόμενη για τη μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Με τη νέα απεργία καλύπτονται για να απεργήσουν και οι εργαζόμενοι στις θυγατρικές εταιρίες εμπορίας του ομίλου, δηλαδή στις «ΕΚΟ» και «Ελληνικά Καύσιμα».

Παράγοντες της αγοράς, εκτιμούν ότι η νέα απεργία, ανάλογα πάντα και με τις εξελίξεις στο Εφετείο, αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς καυσίμων.

Γιώργος Φιντικάκης



Τελευταία τροποποίηση στις 08:24 - 11 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.