ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Moodys ξαναχτύπησε - Υποβάθμισε διπλά την Ιρλανδία

09:10 - 15 Απρ 2011
stavroula

Από stavroula

H Μoodys ξαναχτυπά... και αυτή τη φορά στρέφεται προς την Ιρλανδία, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι η κερδοσκοπία "κεροφυλακτεί" για τα υπρεχρεωμένα κράτη - μέλη της ευρωπαικής περιοχής, προκαλώντας έτσι εκ νέου ανησυχίες ότι πιθανόν να ξεκινά νέος γύρος υποβαθμίσεων στην Ευρωζώνη από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης .
Συγκεκριμένα, σε διπλή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας προέβη ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moodys σε τοπικό και ξένο νόμισμα, διαμορφώνοντας την αξιολόγηση στο Baa3 από Βaa1, με το outlook να παραμένει αρνητικό.
Πιο αναλυτικά, ο οίκος υποβάθμισε κατά δύο βαθμίδες σε "Baa3" από "Baa1" τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της χωρας και την ίδια στιγμή και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Ιρλανδίας κατά μια βαθμίδα σε "Prime-3" από "Prime-2". Η Moodys επικαλείται για την εν λόγω υποβάθμιση, την αναμενόμενη υποχώρηση της οικονομικής δύναμης της ιρλανδικής κυβέρνησης σε συνδυασμό με τις πιο αδύναμες προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη.Επίσης η αβεβαιότητα που δημιουργείται από τον έλεγχο φερεγγυότητας που προβλέπεται στον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης (ESM) που θα τεθεί σε ισχύ από τα μέσα του 2013 για την παροχή μελλοντικής στήριξης.
Η Moody΄s σημειώνει ότι το αρνητικό outlook στην αξιολόγηση της ιρλανδικής κυβέρνησης βασίζεται στην άποψη της ότι η οικονομική δύναμη της κυβέρνησης θα μπορούσε να υποχωρήσει περαιτέρω αν η οικονομική ανάπτυξη αποδειχθεί χειρότερη από τις τρέχουσες εκτιμήσεις ή η δημοσιονομική προσαρμογή δεν καταφέρει να επιβεβαιώσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.
Τελευταία τροποποίηση στις 09:52 - 15 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.