ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιβύη: Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιθέσεις από το ΝΑΤΟ

19:20 - 15 Απρ 2011
Γιώργος Σμυρνής

Γράφει ο Γιώργος Σμυρνής

Νέες αεροποιρκές επιθέσεις εξαπέλυσε την Παρασκευή το ΝΑΤΟ, με πολεμικά αεροσκάφη να πραγματοποιούν βομβαρδισμούς στη λιβυκή πόλη Αλ Αζιζίγια για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σήμερα, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Λιβύης. Τα νατοϊκά αεροσκάφη βομβάρδισαν και τη Σύρτη, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Από την πλευρά τους, οι δυνάμεις του Καντάφι εξαπέλυσαν επιθέσεις με ρουκέτες στη Μιζουράτα, όπως μεταδίδει το Αλ ΤΖαζίρα.
Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε την Παρασκευή ότι έχει ενδείξεις πως οι σύμμαχοι θα διαθέσουν επιπλέον μαχητικά αεροπλάνα που χρειάζονται για την επιχείρηση στη Λιβύη. Επίσης, η Βρετανία και η Γαλλία κάλεσαν τους άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ να διαθέσουν περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη για να αυξηθεί η δυνατότητα του συνασπισμού να πλήττει χερσαίους στόχους στη Λιβύη.

Από την πλευρά της η Ρωσία προειδοποίησε το ΝΑΤΟ να μην χρησιμοποιήσει υπερβολική βία στη Λιβύη, διατυπώνοντας έκκληση για πολιτική διευθέτηση της διαμάχης.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε ότι θα ήταν σημαντικό να μην χρησιμοποιηθεί «υπερβολική στρατιωτική βία που ενδέχεται να οδηγήσει σε περαιτέρω απώλειες μεταξύ των αμάχων».
Η διεθνής στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη απέτρεψε μια νέα σφαγή ανάλογη με εκείνη στη Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας το 1995, υποστήριξε σήμερα στο Βερολίνο η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.


Πλοία μεταφέρουν Λίβυους πρόσφυγες στην Τυνησία

 

Δύο μικρά πλοία που μετέφεραν 5 αξιωματικούς του στρατού και 13 ακόμα άτομα από τη Λιβύη κατέφτασαν σε τυνησιακό λιμάνι, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ΤΑΡ.

Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα ή το βαθμό των αξιωματικών του στρατού, ανέφερε η ίδια πηγή.

"Δύο μικρά σκάφη προερχόμενα από τη Λιβύη άραξαν σήμερα το πρωί στο τυνησιακό λιμάνι Ελ Κετφ στην επαρχία Μπεν Γκουερντάν μεταφέροντας 18 Λίβυους περιλαμβανόμενων και πέντε αξιωματικών του στρατού», μετέδωσε συγκεκριμένα το ΤΑΡ.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:24 - 15 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.