ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd) Άγρια σύγκρουση Πάγκαλου- Νέας Δημοκρατίας για το τουρκικό δημοσίευμα

13:45 - 19 Απρ 2011
Γιώργος Σμυρνής

Γράφει ο Γιώργος Σμυρνής

Ουδέποτε έκανε δηλώσεις ή έδωσε συνέντευξη με το περιεχόμενο που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ή με οποιοδήποτε άλλο, δηλώνει σε νέα ανακοίνωση του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος την Πέμπτη, με αφορμή τα όσα του αποδόθηκαν από την τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ".

Αντίθετα, τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου του αντιπροέδρου, ο κ. Πάγκαλος έχει δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα Economic Observer στις 9 Ιουλίου 2010, στην οποία δήλωσε τα εξής: «Οι Έλληνες δουλεύουν πραγματικά σκληρά. Η παραγωγικότητά μας είναι υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο». Επίσης υπενθυμίζει ότι στην ελληνική Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στις 22 Δεκεμβρίου 2010 έχει δηλώσει: «Μια χαρά είναι η Ελλάδα. Και πλουτοπαραγωγικούς πόρους έχει και επιχειρηματίες κι έναν σκληρά εργαζόμενο λαό έχει στον ιδιωτικό τομέα».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπολύει μύδρους κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι "αφού επιμένει να συζητήσουμε περί «τεμπέληδων» και «τεμπελιάς», δεν θα της στερήσουμε αυτή την δυνατότητα" και στο πλαίσιο αυτό κάνει μνεία της πρόσφατης δήλωσης του πρώην υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, σύμφωνα με την οποία "ο Καραμανλής, έχοντας πλήρη συνείδηση για το τι ακριβώς συνέβαινε στην οικονομία, του έλεγε: «Άσ΄ το γι΄ αργότερα»".
 Η "μνημειώδης" αυτή φράση, αναφέρει, "αποτελεί τον ορισμό της αναβλητικότητας, της άρνησης, εν τέλει, ενός ηγέτη να επιτελέσει το καθήκον του", προσθέτοντας ότι: "Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ ούτε αργόσχολοι ούτε νωθροί. Ήταν όμως, δυστυχώς, ο τότε Πρωθυπουργός τους και γι΄ αυτό οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή". Στην ανακοίνωση του αντιπροέδρου επισημαίνεται ως "ενδιαφέρον" το ότι "ούτε ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει καλή εικόνα για τον προκάτοχό του", αφού, όπως αναφέρει "στη Βουλή (1/4/2011) εν τη ρύμη του λόγου του, είπε ότι ο προηγούμενος Πρωθυπουργός είχε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

Το θέμα προέκυψε από δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας, με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας», το οποίο ανέφερε ότι ο επισκεπτόμενος την Κωνσταντινούπολη κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι ενώ οι Τούρκοι εργάζονταν σκληρά, οι Ελληνες τεμπέλιαζαν με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σήμερα μια σοβαρή οικονομική κρίση.

Άμεση και σκληρή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ κ. Γ. Μιχελάκη, ο οποίος με δηκτικό τρόπο αναφέρθηκε σε δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο παρελθόν:

«Ο κύριος “μαζί τα φάγαμε” ξαναχτύπησε.Αφού αποκάλεσε τους δημόσιους υπαλλήλους “κοπρίτες” και αφού χαρακτήρισε τους αξιωματικούς των Ενόπλων μας Δυνάμεων “αντιπαραγωγικούς”, πήγε στην Τουρκία για να λοιδορήσει συλλήβδην τους Έλληνες. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας χαρακτήρισε όλους τεμπέληδες. Λέγοντας χαρακτηριστικά πως “όταν οι Τούρκοι εργάζονταν, εμείς τεμπελιάζαμε”. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία, επετέθη κατά του ελληνικού τραπεζικού συστήματος λέγοντας ότι “οι δικές τράπεζες είναι αποτυχημένες” και “ότι πρέπει να πάρουν παράδειγμα από τις τουρκικές”» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Πάγκαλος «παραποίησε πλήρως την πραγματικότητα λέγοντας πως “μετά την εξαγορά της Finansbank” (τον Απρίλιο του 2006) “κάποιοι εθνικιστές ενοχλήθηκαν, αλλά σήμερα είναι μια από τις πιο πετυχημένες επενδύσεις”. Για την αποκατάσταση της αλήθειας να πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ - δια του εκπροσώπου του και σημερινού υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου - είχε χαρακτηρίσει σκάνδαλο την αγορά από την τότε διοίκηση της τράπεζας, ενώ 37 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν εντάξει την υπόθεση Finansβank σε σχετική ερώτηση στη Βουλή». Και αναρωτήθηκε αν ο κ. Παπανδρέου «θα εξακολουθήσει να τον καλύπτει».

Τελευταία τροποποίηση στις 07:06 - 20 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.