ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το "χαβά" της η S&P - Aρνητικό outlook για την Ιαπωνία - "Καμπανάκι" για υποβάθμιση

08:40 - 27 Απρ 2011
stavroula

Από stavroula

Το "χαβά" της η S&P. Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης εξακολουθεί να εξαπολύει απειλές στην Ιαπωνία για πιθανή υποβάθμιση στο μέλλον. Ειδικότερα, η S&P χτύπησε το "καμπάνακι" σήμερα στην ασιατική χώρα, αναθεωρώντας σε αρνητικές από σταθερές τις προοπτικές αξιολόγησης της.
Ο εν λόγω οίκος αναφέρει ότι η υποβάθμιση των προοπτικών αντανακλά την προοπτική υποβάθμισης της αξιολόγησης της χώρας εάν η δημοσιονομική της θέση επιδεινωθεί πέραν του αναμενόμενου λόγω της κρίσης.
Η Standard &Poor's εκτιμά πως τα κόστη από την τριπλή καταστροφή θα αυξήσουν το δημόσιο έλλειμμα άνω των εκτιμήσεων, ήτοι κατά 3,7% του ΑΕΠ έως το 2013 και υπολογίζει ότι το κόστος ανοικοδόμησης θα κυμανθεί μεταξύ 20 τρισ. γεν και 50 τρις γεν.
Σημειώνεται πως στις 28 Ιανουαρίου η Standard &Poor's είχε μειώσει στην κατηγορία ΑΑ- από ΑΑ την πιστοληπτική ικανότητα της Ιαπωνίας, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας στερείται «συνεπούς στρατηγικής» για την αντιμετώπιση του διογκούμενου κρατικού χρέους. Ωστόσο, ο οίκος αξιολόγησης είχε διατηρήσει σταθερές τις προοπτικές, εστιάζοντας στο ισχυρό εμπορικό ισοζύγιο της χώρας με το εξωτερικό και την ευελιξία που παρέχει ο διεθνής ρόλος του γεν.
Τελευταία τροποποίηση στις 08:52 - 27 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.