ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Κόβονται" Μπλερ και Μπράουν από τον πριγκιπικό γάμο Ουίλιαμ- Κέιτ

12:44 - 27 Απρ 2011
Γιώργος Σμυρνής

Γράφει ο Γιώργος Σμυρνής

Εκτός της λίστας των 1.900 καλεσμέων στον πριγκιπικό γάμο του Ουίλιαμ και της Κέιτ στην Μ. Βρετανία φαίνεται ότι μένουν οι δύο τελευταίοι πρωθυπουργοί της Βρετανίας, οι Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν, ουδείς εκ των οποίων απήλαυσε την υπέρμετρη εύνοια του Μπάκιγχαμ όσο κατείχε την εξουσία.

Με μια υπόνοια βασιλικών αντιποίνων να πλανάται στον αέρα, αξιωματούχοι του παλατιού αγωνίζονται τώρα να διατηρήσουν το κλίμα συμφιλίωσης που η βασιλική οικογένεια επιθυμούσε για την τελετή.

Στη λίστα των αποκλεισμένων περιλαμβάνονται η λαίδη Αναμπελ Γκόλντσμιθ και η Ρόζα Μόνκτον, φίλες της Νταϊάνα -και κάποτε της Καμίλα- οι οποίες προσέφεραν τις οικίες τους ως καταφύγια όπου η Νταϊάνα και οι δυο της γιοι, Ουίλιαμ και Χάρι, θα μπορούσαν να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μετά το διαζύγιό της. Αρκετά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι δύο γυναίκες δυσαρεστήθηκαν που δεν πήραν πρόσκληση.

Ωστόσο, εκείνοι οι απόντες οι οποίοι προσελκύουν τη μεγαλύτερη προσοχή είναι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί. Οταν ο πρίγκιπας Κάρολος νυμφεύθηκε την Νταϊάνα το 1981, πέντε πρώην πρωθυπουργοί παρέστησαν στον γάμο, τόσο από τους Εργατικούς όσο και από τους Συντηρητικούς. Αυτή τη φορά οι μόνοι καλεσμένοι πρωθυπουργοί θα είναι Συντηρητικοί. Μεταξύ τους, ο νυν πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο Τζον Μέιτζορ, ο οποίος κυβέρνησε τη δεκαετία του ’90. Η Μάργκαρετ Θάτσερ αρνήθηκε την πρόσκληση επικαλούμενη λόγους υγείας.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:46 - 27 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.