ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόντρα στο ρεύμα της ύφεσης η S&B

01:15 - 29 Απρ 2011
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Με οδηγό τη διάθεση για περαιτέρω επενδυτική δραστηριότητα, κόντρα στο ρεύμα της υφεσιακής αγοράς πηγαίνει η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών S&B, την οποία πληροφορίες θέλουν να αιφνιδιάζει τους χρηματιστηριακούς αναλυτές μέσω των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Παρά την ισχυρή κρίση που παρατηρείται στον επιχειρηματικό κόσμο με κύριο χαρακτηριστικό της περιόδου την αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι από δω και στο εξής και ενώ η μία μετά την άλλη εταιρεία είτε προσφεύγει στην προστασία του πτωχευτικού κώδικα είτε βάζει βαθιά το «μαχαίρι» στις περικοπές των δαπανών, προκειμένου να περιορίσει το λειτουργικό της κόστος, η S&B διαφοροποιείται εκτιμώντας ότι το 2011 μάλλον μπήκε με το «δεξί» για αυτήν. Η εταιρεία θα δημοσιεύσει τα οικονομικά μεγέθη πρώτου τριμήνου στις 6 Μαϊου, για τα οποία οι προβλέψεις κάνουν λόγο για θετικές επιδόσεις και κερδοφορία κατά τη διάρκεια και του υπολοίπου του 2011.


Κινητήριος μοχλός των αισιόδοξων εκτιμήσεων για την πορεία της εισηγμένης αποτελούν οι διεθνείς της δραστηριότητες σε μία συγκυρία, όπου η άνοδος της διεθνής ζήτησης στην παγκόσμια αγορά  ευνοείται, ενώ τα θετικά πρόσημα αποδίδοντα και στην τακτική που ακολουθεί η εταιρεία εδώ και δύο χρόνια, η οποία απαντά στον περιορισμό των δαπανών, γεγονός που τη βοηθά να διατηρεί το προφίλ της βιώσιμο.


Προς το παρόν η διοίκηση της εταιρείας εξετάζει την υλοποίηση επενδυτικών στοιχείων ύψους 35 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν στην ανάπτυξη νέων μεταλλείων, στον εκσυγχρονισμό παραγωγικών μονάδων και του εμπορικού δικτύου αλλά και για δραστηριότητες όπως η αποκατάσταση του περιβάλλοντος.




Για το 2011 η εταιρεία επιθυμεί να μην ξεφύγει του ελέγχου του κόστους της. Παράλληλα στοχεύει στο να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές, προκειμένου να υπάρξουν περισσότερα περιθώρια βελτίωσης της κερδοφορίας της. Ωστόσο, κύριο μέλημα της διοίκησης του ομίλου είναι η συνεχή επενδυτική της δραστηριοποίηση και σε διεθνές επίπεδο, καθώς και η προσέγγιση και νέων περιοχών υψηλής ανάπτυξης.




Σημειώνεται στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της 1ης Ιουνίου 2011 το Διοικητικό Συμβούλιο της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά θα προτείνει επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους ποσού 0,25 ανά μετοχή.
 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:36 - 29 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.