ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο επίκεντρο της Ολομέλειας της Βουλής το ν/σ για την αναμόρφωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

09:48 - 03 Μαϊ 2011
stavroula

Από stavroula

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την αναμόρφωση πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων θα βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο της Ολομέλειας της Βουλής.
Με το σχέδιο νόμου προωθείται η αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με την Κυβέρνηση να διαχωρίζει την εμπορική δραστηριότητα του Ταμείου (δάνεια και καταθέσεις) από την δεσμευμένη (παρακαταθήκες, υποχρεωτικές καταθέσεις κ.λπ.).

Ακόμη, αναβαθμίζεται ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), στο οποίο περνά ο πλήρης έλεγχος της σύναψης των πράξεων δανεισμού και διαχείρισης του χρέους και παρέχεται η δυνατότητα απευθείας παρέμβασης στην δευτερογενή αγορά ομολόγων. Με το νομοσχέδιο αυστηροποιείται το σύστημα προσλήψεων στις ΔΕΚΟ και ενισχύεται η εποπτεία τους, ενώ περνά σε Γενική Γραμματεία ο πλήρης έλεγχος δημοσίων ακινήτων και εθνικών κληροδοτημάτων.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την περαιτέρω στήριξη των τραπεζών με νέες εγγυήσεις 30 δισ. ευρώ με στόχο την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, ενώ τροπολογία που το συνοδεύει προβλέπει πως τα έσοδα από την αποκρατικοποίηση και αξιοποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων θα διοχετεύονται αποκλειστικά για την μείωση του δημοσίου χρέους.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.