ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιχείρηση προσέλκυσης ξένων επενδυτών ομολόγων από τον Π. Χριστοδούλου

01:26 - 05 Μαϊ 2011
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Σε επιχείρηση προσέλκυσης ξένων επενδυτών στις εκδόσεις ελληνικών εντόκων γραμματίων βρίσκεται ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Πέτρος Χριστοδούλου, ο οποίος πραγματοποιεί επαφές ανώτατα τραπεζικά στελέχη και εκπροσώπους επενδυτικών ταμείων στο Λονδίνο.

Ο επικεφαλής θα επιχειρήσει να πείσει του διαχειριστές κεφαλαίων και τα στελέχη των διεθνών τραπεζών για την «ελκυστικότητα» των βραχυχρόνιων εκδόσεων του Ελληνικού Δημοσίου. Μάλιστα, σκοπεύει να στηρίξει την επιχειρηματολογία του σε στοιχεία σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ αναμένεται να παράσχει διευκρινίσεις για την επικείμενη έκδοση ομολόγων της Διασποράς.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι τους τους τελευταίους μήνες η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στις εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας έχει περιορισθεί σημαντικά, καθώς από τα επίπεδα του 70% η συμμετοχή τους έχει περιορισθεί κοντά στο 35%.

Τέλος, ο κ. Χριστοδούλου αναμένεται να εξαίρει το γεγονός της αναβάθμισης του ΟΔΔΗΧ, ο οποίος πλέον μπορεί να προχωρά σε αγοραπωλησίες κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, να συνάπτει συμβάσεις repos επί κρατικών τίτλων με ελληνικές και ξένες τράπεζες, αλλά και να αξιοποιεί σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.