ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Φωτιά" πήραν οι ελεγκτές της τρόικας στο υπουργείο Εργασίας - Βροντερό ''οχι" στις επιπλέον επιχορηγήσεις σε ΙΚΑ και ΟΑΕΔ

08:31 - 05 Μαϊ 2011
stavroula

Από stavroula

Δεν είχαν κανένα απολύτως αντίκρισμα τα επιχειρήματα του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τις επιπλέον επιχορηγήσεις στους φορείς των ΙΚΑ και ΟΑΕΔ, καθώς οι ελεγκτές της τρόικας όχι μόνο τα απέρριψαν, αλλά άσκησαν βέτο προς αυτή την κατεύθυνση.
Το ζήτημα προκάλεσε ένταση στη συνάντηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας με τη γενική γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης κυρία Αθηνά Δρέττα, με το υπουργείο Εργασίας να ζητά έγκριση για 600 εκατομμύρια επιπλέον επιχορήγηση για το ΙΚΑ και 700 εκατομμύρια για τον ΟΑΕ και με τους εμπιερογνώμονες της τρόικας να απορρίπτουν τις εν λόγω προτάσεις κατηγορηματικά, χαρακτηρίζοντας «υπερεκτιμημένες» τις προβλέψεις για τα έσοδα από εισφορές εντός του 2011.

Τα επιχειρήματα του υπουργείου αποδόθηκαν στην "εκτίναξη" της ανεργίας, καθώς στα ολοένα και περισσότερα "μαχαίρια" που έχουν μπει στις  μηνιαίες αποδοχές των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Παράλληλα, οι ελεγκτές των δανειστών της χώρας κρατούν μικρό καλάθι και για τη δυνατότητα των ασφαλιστικών ταμείων να μειώσουν κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες την αδήλωτη εργασία.

Σημειώνεται ότι διαπραγμάτευση της τρόικας με το υπουργείο Εργασίας θα συνεχιστεί και σήμερα.
Τελευταία τροποποίηση στις 21:23 - 05 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.