ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέχρι τις 18/5 η κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή

08:10 - 06 Μαϊ 2011
stavroula

Από stavroula

Μέχρι τις 18 Μαΐου αναμένεται να γίνει η κατάθεση στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. "Θα ακολουθηθούν όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες και θα ψηφιστεί με απλή πλειοψηφία", διευκρίνισε ο κ. Πεταλωτής.
Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού ευρεία σύσκεψη για την οικονομία.

"Δεν θα βγούμε από την κρίση με μαγικές συνταγές, αλλά μέσα από τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ, όπου έδωσε το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα του τουρισμού.

Ο Γ. Παπανδρέου στάθηκε στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων. Όπως είπε, εξετάζεται η ίδρυση Ειδικής Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων για επενδύσεις που δεν μπορούν να ενταχθούν στο Fast Track.

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις για την τουριστική κατοικία, ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η ανάπτυξη της θα γίνει μέσα σε ξενοδοχειακές μονάδες τεσσάρων η πέντε αστέρων, ενώ προανήγγειλε την αλλαγή του συστήματος των κριτηρίων ποιότητας των ξενοδοχείων.

Στο μεταξύ, την πάγια άποψή του, ότι το μείζον στην περίπτωση της Ελλάδας είναι η προώθηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, επανέλαβε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων του Τύπου σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης ή επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.