ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν πτοούνται οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ... αν και κρίθηκε παράνομη η απεργία τους

11:27 - 06 Μαϊ 2011
stavroula

Από stavroula

Aμετακίνητοι στην απόφασή τους για 10ημέρες απεργιακές κινητοποιήσεις παραμένουν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ, παρά το γεγονός ότι μόλις χθες η εξαγγελθείσα απεργία τους κρίθηκε χθες παράνομη από το δικαστήριο.
Το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία τους, αποδυναμώνοντας την θέση των εργαζομένων στις διαπραγματεύσεις με την διοίκηση για τη σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Ωστόσο, αργά χθες το βράδυ το σωματείο των εργαζομένων είπε ότι προκηρύσσει νέα απεργία, υποστηρίζοντας ότι η νέα κινητοποίηση ουσιαστικά παρακάμπτει την απόφαση του δικαστηρίου.

"Πρόκειται για νέα απεργία", είπε στο Reuters ο κ. Νίκος Ορφανός, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων. "Τα διυλιστήρια θα αρχίσουν να κλείνουν σταδιακά από τις 07.00 το πρωί".

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι η νέα κινητοποίηση είναι επίσης παράνομη. "Οι ενδεχόμενες κινητοποιήσεις της Παρασκευής είναι καθ' όλα παράνομες", είπε στο Reuters ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Ευάγγελος Στράνης.

"Η εταιρεία θα λάβει κάθε νόμιμο μέτρο για να προστατεύσει τα συμφέροντά της", είπε.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και μήνες σε άκαρπες διαπραγματεύσεις με την διοίκηση των ΕΛΠΕ για την υπογραφή των νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Το σωματείο διεκδικεί αυξήσεις στα επίπεδα του πληθωρισμού της ευρωζώνης. Η διοίκηση δέχεται να συζητήσει το αίτημα υπό την προϋπόθεση ότι μέρος του μισθού θα συνδεθεί με την παραγωγικότητα και ότι το ωράριο εργασίας θα επεκταθεί στις 40 ώρες εβδομαδιαίως.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.