ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κ. Σμάγκι αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα έχασε χρόνο σε δικηγορικά γραφεία και τράπεζες για ήπια αναδιάρθρωση!

12:06 - 10 Μαϊ 2011
Γιώργος Σμυρνής

Γράφει ο Γιώργος Σμυρνής

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του κ. Μπίνι Σμάγκι, μέλος της ΕΚΤ, είπε ότι η ελληνική πλευρά έχασε πολύτιμο χρόνο απευθυνόμενη σε συμβούλους, διερευνώντας τη δυνατότητα μίας ήπιας αναδιάρθρωσης! Από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα, δηλαδή από τότε που η Ελλάδα που εξασφάλισε την τέταρτη δόση οι μεταρρυθμίσεις και ο προγραμματισμός πάγωσαν, ενώ συχνές ήταν οι επισκέψεις ή δηλώσεις εκπροσώπων ξένων οίκων και διεθνών κερδοσκόπων αππό το Μέγαρο Μαξίμου, όπως ο κ. Τζόρτζ Σόρος και μετά δήλωναν ότι η λύση για την Ελλάδα είναι μία ήπια αναδιάρθρωση.

Ο ίδιος ο κ. Σμάγκι δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα La Stampa ότι, “η Ελλάδα έχασε χρόνο εξετάζοντας τη δυνατότητα αυτή εδώ και αρκετούς μήνες, καθώς ορισμένοι απερίσκεπτοι από επενδυτικές τράπεζες και δικηγορικά γραφεία που είναι σε αναζήτηση προμηθειών την συμβούλευσαν κακώς, ξεχνώντας να αναφέρουν λεπτομερώς τις αρνητικές επιπτώσεις (ενός τέτοιου ενδεχομένου)".

"Αφέθηκε να πιστεύει ότι μια ομαλή αναδιάρθρωση ήταν δυνατή πριν διαπιστώσει ότι αυτό αποτελεί στην πραγματικότητα ένα μύθο. Η διαδικασία των εσωτερικών μεταρρυθμίσεων έχει επιβραδυνθεί (...) και μετά από ένα χρόνο είμαστε στη θέση να πρέπει να επέμβουμε πάλι στο πρόγραμμα ", δήλωσε ο κ.Σμάγκι τη στιγμή που η Αθήνα διαπραγματεύεται ένα δεύτερο πακέτο ευρωπαϊκής στήριξης.

Ο κ. Σμάγκι επέμεινε ότι "(μια ενδεχόμενη) μετάδοση (του ελληνικού προβλήματος) θα ήταν καταστροφική για το υπόλοιπο της ευρωζώνης και ιδιαίτερα για τις χώρες που έχουν μόλις ξεκινήσει προγράμματα εξυγίανσης τους". Μια γερμανική θέση που ο ίδιος αποκαλεί "μαζοχιστική, καθώς οι κύριοι πιστωτές" οι οποίοι θα θιγούν από μια τέτοια αναδιάρθρωση "κατοικούν ακριβώς στη Γερμανία".

Τελευταία τροποποίηση στις 15:05 - 10 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.