ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ: Καμία απόφαση για Ελλάδα, δύσκολη η επιστροφή στις αγορές το 2012

10:10 - 11 Μαϊ 2011
stavroula

Από stavroula

Επανέλαβε τη θέση της κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους για ακόμη μία φορά η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Le Figaro", τόνισε ότι μία πιθανή ελληνική αναδιάρθρωση θα επέφερε υψηλότερα επιτόκια για όλα τα μέλη της ευρωζώνης και θα προακλούσε ζημίες από το ελληνικό χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ.
Ωστόσο, διευκρινίζοντας και αυτή με τη σειρά της ότι καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί γαι την Ελλάδα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα είναι πολύ δύσκολο να βγει στις αγορές το 2012, καθώς ήδη οι στόχοι του προϋπολογιμού δεν έχουν σε καμία περίπτωση επιτευχθεί.

"Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κινητοποιήσει τις δικές της πηγές το συντομότερο δυνατόν, κυρίως θέτοντας σε ισχύ το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων", δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών.

"Έχουμε τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε κάθε κατάσταση με το ESFS και το ESM» δήλωσε διευκρινίζοντας πως το θέμα της Ελλάδας θα συζητηθεί στο Ecofin την Δευτέρα", πρόσθεσε η ίδια.
Τελευταία τροποποίηση στις 10:20 - 11 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.