ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Telekom: Εδώ είμαστε αν... αποφασίσετε να πουλήσετε!

12:39 - 12 Μαϊ 2011
Γιώργος Σμυρνής

Γράφει ο Γιώργος Σμυρνής

Η Deutsche Telekom θα αγοράσει ένα επιπλέον πακέτο 10% των μετοχών του ΟΤΕ, εφόσον η ελληνική κυβέρνηση θελήσει να το πωλήσει, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της κ. Αντρέας Λάιγκερς, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Ο κ. Λάιγκερς σημείωσε ότι η Deutsche Telekon δεν έχει καθένα περιθώριο διαπραγμάτευσης, απαντώντας με τον τρόπο αυτό σε δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times Deutschland, το οποίο ανέφερε ότι η εταιρία προσπαθεί να αναβάλει την αγορά των μετοχών από το ελληνικό Δημόσιο. 


"Αν η ελληνική Κυβέρνηση θέλει να μας πωλήσει το πακέτο, θα το κάνει", δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η εταιρία σέβεται τις υποχρεώσεις της από τη συμφωνία μετόχων που υπέγραψε με το ελληνικό Δημόσιο το 2008, όταν απέκτησε το 25% των μετοχών του ΟΤΕ.
Η Deutsche Telekom, συνέχισε ο κ. Λάιγκερς, δεν σχεδιάζει να αγοράσει επιπλέον μετοχές του ΟΤΕ από την αγορά. Με βάση τη συμφωνία των μετόχων, η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να πωλήσει 10% των μετοχών του ΟΤΕ σε τιμή 15% υψηλότερη από τη μέση χρηματιστηριακή τιμή των προηγούμενων 20 ημερών, εξήγησε ο εκπρόσωπος, ο οποίος πρόσθεσε ότι το διοικητικό και εποπτικό συμβούλιο της Deutsche Telekom θα επισκεφθεί την Ελλάδα στα τέλη Μαΐου. Σημειώνεται ότι η γερμανική εταιρία έχει αυξήσει τη συμμετοχή της στον ΟΤΕ στο 30% από το 2009.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:45 - 12 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.