ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η τρόικα ζητά "σύμπνοια στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων" και από τα δύο κόμματα

08:15 - 13 Μαϊ 2011
stavroula

Από stavroula

Το αίτημα μίας πιο ήπιας διαδικασίας αποπληρωμής του χρέους τέθηκε στο "τραπέζι" κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης της τρόικας με την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, προκειμένου να διοχετευτούν πόροι για την ανάπτυξη. Παράλληλα, οι τροικανοί έθεσαν και το ζήτημα της ευρωπαικής αλληλεγγύης, ενώ ζήτησαν και από τα δύο μεγάλα κόμματα "συμπνοια στην εφαρμογή του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων".
Ειδικότερα,  με ενιαία, ως επί το πλείστον, στάση, εμφανίστηκε το προεδρείο της Επιτροπής Οικονομικών και οι εκπρόσωποι των κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ), απέναντι στους εκπροσώπους της τρόικας, στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση που είχαν το απόγευμα στη Βουλή με πρωτοβουλία των τελευταίων και στην οποία αρνήθηκαν να συμμετάσχουν τα κόμματα της Αριστεράς.

Οι Έλληνες βουλευτές έθεσαν στους εκπροσώπους της τρόικας, το προβληματικό της απόδοσης του υφιστάμενου Μνημονίου, επισημαίνοντας την ανάγκη τροποποίησής του, καθώς «η ύφεση οδηγεί σε μείωση των εσόδων και από την επιβάρυνση της κοινωνίας υπάρχει κίνδυνος κοινωνικών εκρήξεων».

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο αίτημα μιας πιο ήπιας διαδικασίας αποπληρωμής του χρέους, προκειμένου να διοχετευτούν πόροι για την ανάπτυξη, ενώ και το ζήτημα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης που πρέπει να επιδειχθεί μονοπώλησε τη συζήτηση. Από πλευράς τους, οι εκπρόσωποι της τρόικας παρατήρησαν πως οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις δεν έχουν προχωρήσει στο βαθμό που έχει συμφωνηθεί και επεσήμαναν την ανάγκη τα δύο τουλάχιστον μεγαλύτερα κόμματα, να επιδείξουν σύμπνοια στην εφαρμογή τους.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.