ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαμός στο facebook με την "Οφηλία"

11:38 - 18 Μαϊ 2011
Γιώργος Σμυρνής

Γράφει ο Γιώργος Σμυρνής

Όταν 400 χρόνια πριν ο Σεξπηρ έγραφε τον Άμλετ, δε φανταζόταν ότι τη δική του Οφηλία θα ξεπερνούσε σε δημοτικότητα μία άλλη, πιο ταπεινής καταγωγής αφροαμερικανή. Τα social media (Twitter, Facebook) έχουν "βουλιάξει" από χθες το πρωί αναπαράγοντας τη φωτογραφία της πιο διάσημης καμαριέρας του κόσμου!

Η "δίψα" του κόσμου να πληροφορηθεί λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στη σουίτα 2806 του Sofitel της Νέας Υόρκης και έστειλε τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ πίσω από "της φυλακής τα κάγκελα" ολοένα και μεγαλώνει. Τροφοδοτήθηκε μάλιστα από τα κατεξοχήν μέσα διασποράς φημών Twitter και Facebook, όπου έπεσαν με τα μούτρα τα "λαγωνικά" των tabloid προκειμένου να αλιεύσουν μία φωτογραφία της πέτρας του σκανδάλου, στο κυνήγι της "παγκόσμιας αποκλειστικότητας"! Από το profile μίας χαμογελαστής έγχρωμης γυναίκας ονόματι Οφηλία Φαμοτιντίνα (Ophelia Famotidina) ξεκίνησε το γαιτανάκι της αναπαραγωγής (με επιφύλαξη) της φωτογραφίας από τα ηλεκτρονικά μέσα.

Το ότι στην επίμαχη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από χθες το πρωί εικονίζεται η μητέρα δύο παιδιών καμαριέρα δεν έχει επιβεβαιωθεί αλλά ούτε και διαψευστεί. Υπό διερεύνηση είναι επίσης αν το ποιητικότατο "Οφηλία" είναι το πραγματικό όνομα της Αφροαμερικανής, ή αν πρόκειται για άλλο ένα από τα ευφάνταστα ψευδώνυμα που επιστρατεύει η αμερικάνικη αστυνομία στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Θυμίζουμε ότι μία ανάλογη ιστορία εκτυλίχθηκε και τον περασμένο μήνα με την πλαστή, εν τέλει, φωτογραφία του νεκρού Μπιν Λάντεν.

Το σίγουρο είναι πως αν η καμαριέρα έχει πράγματι facebook, δεν πρόκειται να κάνει "like" στον Ντομινίκ Στρος Καν!

Δ.Κ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.