ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένα χρόνο μετά... οι "φωνές" κατά του Μνημονίου "εκτοξεύονται"

11:18 - 19 Μαϊ 2011
stavroula

Από stavroula

Ένα χρόνο μετά... οι "φωνές" των Ελλήνων για έντονη δυσαρέσκεια από το Μνημόνιο που προώθησε η ελληνική κυβέρνηση έχουν ενισχυθεί στον ύψιστο βαθμό! Παράλληλα, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων όχι μόνο θέλει να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα, αλλά δηλώνει και έλλειψη εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό της χώρας, κ. Γιώργο Παπανδρέου. Αξιοπρόσχετο είναι το γεγονός ότι έως και μία 20ετία τοποθετούν οι ερωτηθέντες την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Αυτά τα συμπεράσματα προκύπτουν από έρευνα της Public Issue που παρουσίασε χθές το βράδυ ο SKAI, με το 62% των ερωτηθέντων να δηλώνει κατά του Μνημονίου, το 75% να έχει αρνητική γνώμη για το ΔΝΤ, ενώ το 69% εκτιμά ότι πρέπει να φύγει από την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερη αίσθηση παρουσιάζει το γεγονός ότι αν και τον περασμένο Φεβρουάριο μόλις το 43% των Ελλήνων δήλωνε έλλειψη εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό, ωστόσο τώρα το ποσοστό αυτό έχει "εκτοξευθεί" στο 77%. Την ίδια στιγμή, τέσσερις στους πέντε Έλληνες εκφράζουν ανάλογη άποψη και για τον υπουργό Οικονομικών, με τον Αντώνη Σαμαρά να βρίσκεται σε οριακά καλύτερη θέση, με το 64% να τάσσεται κατά της πολιτικής του.

Το 40% έναντι 18% πριν λίγους μήνες εκτιμά ότι η ανάκαμψη θα κάνει το "ντεμπούτο" της ύστερα από 20 χρόνια, ενώ η πλειονότητα κάνει λόγο για δεκαετία.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.