ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λ. Θεόκλητος: "Το τραπεζικό σύστημα χρειάζεται δομική ανασυγκρότηση"

12:09 - 19 Μαϊ 2011
stavroula

Από stavroula

'Εκκληση να παραμείνει ελληνικό το τραπεζικό σύστημα απήυθυνε από το βήμα του συνεδρίου του Economist την Τετάρτη ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Λεωνίδας Θεόκλητος. Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη να πραγματοποιηθεί δομική ανασυγκρότηση των ελληνικών τραπεζών, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να πωλήσουν τα ασημικά τους.
Παράλληλα, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας επεσήμανε πως είναι απαραίτητο να προωθηθούν διαρθρωτικές αλλαγές με τόλμη και εθνική συννενόηση, με στόχο αφενός την αναζοπύρωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και αφετέρου την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της ελληνικής δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης, ο κ. Θεόκλητος υπογράμμισε ότι δεδομένου την "εκτίναξη" των επιτοκίων δανεισμού στα ύψη, οι οικονομίες των χωρών της ευρωπαικής περιοχής θέλουν περαιτέρω χρόνο, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν στην απαραίτητση δημοσιονομική προσαρμογή.

Τέλος, ο ίδιος επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής του τραπεζικού μοντέλου από προϊοντικό σε πελατοκεντρικό, ενώ μίλησε για την απομείωση που έχουν υποστεί οι τράπεζες στην αποτίμηση των ομολόγων τους και η οποία θα πρέπει να αφαιρεθεί από τα κεφάλαιά τους αρχής γενομένης από το 2014 .
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.