ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσουχτερές ποινές για φουσκωμένες αποδείξεις

01:50 - 23 Μαϊ 2011
stavroula

Από stavroula

Με πρόστιμα, αλλά ακόμη και ποινές φυλάκισης για όσους υποβάλλουν ανακριβή ποσά αποδείξεων στις δηλώσεις εισοδήματός τους, απειλεί τώρα το υπ. Οικονομικών, μετά από την παραδοχή ότι χιλιάδες φορολογούμενοι έχουν αυξημένες επιστροφές φόρου, υποβάλλοντας δαπάνες μέχρι του ανωτάτου ορίου των 15.000 ευρώ για να καρπωθούν το έξτρα φορο-πριμ.

Σε ανακοίνωσή του το υπ. Οικονομικών επιβεβαιώνει στην ουσία ότι οι αυξημένες επιστροφές φόρου οφείλονται στο γεγονός ότι δεν καθιέρωσε πλαφόν για το «φορο-μπονους» που δικαιούνται όσοι προσκομίζουν αποδείξεις περισσότερες εκείνων οι οποίες απαιτούνται για να κτίσουν το αφορολόγητο τους.


Επισημαίνει απλώς ότι τα τυχόν πιστωτικά υπόλοιπα που παρατηρούνται, δεν συνδέονται μόνο με το μέτρο των αποδείξεων αλλά και με την ισχύουσα φορολογική κλίμακα, που συνεπάγεται ελάφρυνση από πλευράς φόρου για εισοδήματα μέχρι 40.000 ευρώ. Και αναφέρει ότι το όφελος του φόρου εξαιτίας των αποδείξεων είχε υπολογιστεί (όσον αφορά στην πορεία των εσόδων) και βρίσκεται εντός των προβλεπόμενων στόχων, ότι κατά μέσον όρο οι αποδείξεις για δαπάνες που δηλώνονται είναι γύρω στο 28% των εισοδημάτων στα οποία αντιστοιχούν, και ότι σε κάθε περίπτωση, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων, θα ελεγχθούν και όσοι δικαιούνται επιστροφές φόρου κάτω των 1500 ευρώ (σήμερα ελέγχονται ποσά επιστροφών άνω των 1500 ευρώ).


Γιώργος Φιντικάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 08:43 - 23 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.