ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν αποκλείει δημοψήφισμα για τα νέα μέτρα ο Παπανδρέου- Παπούλιας: "Τα χαμηλά στρώματα ό,τι είχαν να δώσουν, το έδωσαν"

10:18 - 25 Μαϊ 2011
stavroula

Από stavroula

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τα νέα μέτρα, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η εθνική συνεννόηση είναι πάντα η επιδίωξη, ωστόσο απέφυγε να απαντήσει το ερώτημα που του έγινε από δημοσιογράφους για δημοψήφισμα, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τις επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η συναίνεση με τα υπόλοιπα κόμματα είναι πάγια επιδίωξή του, ενώ δήλωσε ανοιχτός να συζητήσει κάθε καλή ιδέα, αναπτυξιακή και δίκαιη, όπως τόνισε, η οποία θα προέρχεται από όλα τα κόμματα αλλά και κάθε υπεύθυνο φορέα.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για επίτευξη δύσκολων στόχων μέσα σε ένα χρόνο, η οποία απέδειξε ότι η Ελλάδα μπορεί. Δήλωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση του είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στην ίδια πορεία, για μια αναπτυξιακή προσπάθεια και για μια δίκαιη κοινωνία. Παράλληλα, θα συνεχίσει, όπως τόνισε, τις προσπάθειες για ευρύτερες συναινέσεις.

Στο ερώτημα αν θα προκυρηχθεί δημοψήφισμα για το μνημόνιο ο κ. Παπανδρέου δεν απάντησε. Πρόταση για δημοψήφισμα, θυμίζουμε, την έχει διατυπώσει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δασκαλόπουλος.

Νωρίτερα, την άποψη ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το συμπέρασμα που προέκυψε είναι η ύπαρξη ενός ουσιαστικά κοινού τόπου σε πολλές προτάσεις εξέφρασε ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.

Όπως επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου οι εν λόγω προτάσεις χρειάζεται να ενταχθούν στους οικονομικούς στόχους που έχει θέσει η Ελλάδα, οι οποίοι "απαντούν" στη μείωση του ελλείμματος, διαφορετικά, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η χώρα θα βρεθεί στο περιθώριο της Ευρώπης.

Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε ότι πιστεύει βαθιά πως σε μία τόσο δύσκολη οικονομικά συγκυρία η Ελλάδα έχει ανάγκη από εθνική συνεννόηση, κάτι που επιδιώκει εδώ και καιρό, προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι η ανησυχία του είναι μεγάλη και επισήμανε ότι το μεγάλο διακύβευμα είναι της κοινωνικής συνοχής που απαιτεί αυτή τη στιγμή την εθνική συνεννόηση.

Ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε ότι "τα ασθενή στρώματα της κοινωνίας, οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρέπει να ενισχυθούν γιατί ό,τι ήταν να δώσουν το έχουν δώσει. Αυτό πρέπει να το έχετε υπόψη σας στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που θα κάνετε".

Δημοψήφισμα για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη ζήτησε ο Δασκαλόπουλος

Ο λαός πρέπει να αποφασίσει αν επιθυμεί να συνεχίσει η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό δρόμο ή μόνη της, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας σε ραδιοσταθμό (ΒΗΜΑ 99,5) την Τετάρτη.

Ο κ. Δασκαλόπουλος ξεκαθάρισε, αναλύοντας την πρόταση του για δημοψήφισμα, ότι το ερώτημα δεν είναι εάν συμφωνούμε ή όχι με το μνημόνιο, αλλά εάν επιθυμούμε να παραμείνουμε στην ευρωπαϊκή οικογένεια ή όχι.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε πως το δημοψήφισμα αποτελεί λύση "πολιτικά υγιή και αξιοπρεπή" και πρόσθεσε ότι πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα προχωρήσουμε στο δρόμο της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας ή "να προχωρήσουμε μόνοι μας, χωρίς τους όρους που μας ενοχλούν και τα δισεκατομμύριά τους."
Ο κ. Δασκαλόπουλος διαφώνησε με την άποψη ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι προδιαγεγραμμένο, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τάσσεται κατά του μνημονίου. Επισήμανε, δε, πως το ερώτημα δεν είναι για το μνημόνιο, αλλά για την προσπάθεια να διασωθεί η χώρα.



Τελευταία τροποποίηση στις 14:02 - 25 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.