ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όταν το facebook αντικαθιστά το ΠΑΜΕ και τους συνδικαλιστές... - Απάντηση στις διαδηλώσεις των Ισπανών

15:41 - 25 Μαϊ 2011
Σταύρος Χαρίτος

Από Σταύρος Χαρίτος

Στα χνάρια των ισπανών «indignados» και οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι προγραμμάτισαν μέσω facebook συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα!

Το σύνθημα των Ισπανών «κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες» φαίνεται ότι μας ταρακούνησε για τα καλά .Έτσι, μαζικές συγκεντρώσεις κατά των μέτρων λιτότητας αναμένονται για τις  6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη καθώς και τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Ήδη την παρουσία τους στη συγκέντρωση του Συντάγματος έχουν «επιβεβαιώσει» (μέσω facebook, φυσικά) 23000 άτομα, με τον αριθμό να αυξάνεται διαρκώς, ενώ πολλοί χρήστες έχουν αναρτήσει ως φωτογραφία προφίλ τους την αναγγελία της.

Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, πρόκειται για τη μαζικότερη διαδήλωση που έχει συντονιστεί ποτέ από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η διακήρυξη των «Αγανακτισμένων» στο facebook αναγράφει:

"Η λέξη Αγνακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας.(...)Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε.Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα.(...)Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και παρατάξεις. Επίσης διαδίδουμε την ίδια κίνηση που γίνεται στην Συμπρωτεύουσα αλλά και στην Πάτρα."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.