ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινάει το σκληρό παζάρι για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ - Συνάντηση στελεχών της DT με το Οικονομικό επιτελείο

08:26 - 31 Μαϊ 2011
stavroula

Από stavroula

Σε σκληρό παζάρι αναμένεται να επιδοθεί την Τρίτη η ελληνική κυβέρνηση για την πώληση ποσοστού του ΟΤΕ στη Deutsche Telecom, καθώς σήμερα καταφθάνει στην Αθήνα κλιμάκιο του γερμανικού ομίλου, το οποίο και θα συναντηθεί με το Οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις των διαπραγματεύσεων για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του οργανισμού.
Πέρα από την πώληση του 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom, στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει το θέμα εντός του Ιουνίου, ενδεχομένως και με την πώληση του συνολικού ποσοστού του Δημοσίου που φτάνει το 16%. Ωστόσο δεδομένη είναι πλέον η κυβερνητική πρόθεση να αποκρατικοποιηθεί πλήρως ο Οργανισμός.

Σημειώνεται ότι βάσει της υφιστάμενης συμφωνίας του 2008, η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τη γερμανική εταιρία να προχωρήσει στην απόκτηση ενός επιπλέον ποσοστού 10% στον ΟΤΕ μέχρι το τέλος του 2011 και σε τιμή υψηλότερη κατά 15% από την τιμή στην οποία θα έχει διαμορφωθεί κατά μέσο όρο η μετοχή του ΟΤΕ 20 ημέρες πριν ειδοποιηθεί η DT για τις προθέσεις του Δημοσίου.


Οι διαπραγματεύσεις πρόκειται να είναι σκληρές και αυτό γιατί προκειμένου να "δέσει" η συμφωνία για τη διάθεση του επιπλέον 6% του ΟΤΕ οι Γερμανοί ζητούν περιορισμό του κόστους προσωπικού, γεγονός που σηματοδοτεί από τη μία μετατάξεις του προσωπικού ή «μπλόκο» στη μονιμότητα. Παράλληλα, στη «λίστα» των αιτημάτων των Γερμανών περιλαμβάνεται και η έκκληση για ελαστικότερη εποπτεία από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Τελευταία τροποποίηση στις 09:16 - 31 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.