ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον Alexander Nesis το 5% της Πειραιώς

16:57 - 31 Μαϊ 2011
Τάκης Λαϊνάς

Γράφει ο Τάκης Λαϊνάς

Στα χέρια του Ρώσου Alexander Nesis, ιδιοκτήτη του ICT Group, πέρασε κοντά στο 5% της Τρ. Πειραιώς, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, γεγονός που επιβεβαιώνει και τους ισχυρισμούς των στελεχών της τράπεζας ότι έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό μία διαδικασία χτισίματος θέσεων από ξένα fund.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η συμμετοχή του ICT Group μπορεί να συγκριθεί με το 5,7% που κατέχει το PPF Group του Τσέχου δισεκατομμυριούχου Petr Kellner. Αξίζει παράλληλα εδώ να σημειωθεί ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι ο Yanakov P Konstantin από το ICT Group και ο Smejc J Jiri από το PPF Fund, τοποθετήθηκαν στο ΔΣ της Τράπεζας.

Την ψήφο εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Πειραιώς δείχνουν funds Ρώσων και Ούγγρων επιχειρηματιών, αφού μετά το PPF και το ICT έχουν ήδη αποκτήσει πάνω από το 10% της Τράπεζας.

Το δρόμο άνοιξε το Τσέχικο fund PPF Group, του Ρώσου Petr Kellner, όταν πριν από περίπου ένα μήνα έγινε γνωστό ότι το ποσοστό που κατέχει στην Πειραιώς ξεπερνούσε το 5%. Η ιστορία όμως των τοποθετήσεων φαίνεται ότι δεν τελείωσε εκεί, αφού όλο αυτό το διάστημα, ο παραδοσιακός εταίρος του PPF, ο Ρώσος Alexander Nesis, ιδιοκτήτης του Ρωσικού ομίλου ICT Group, “έχτισε” ποσοστό που αγγίζει στο 5% του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι οι σχέσεις του Petr Kellner με τη Ρωσία είναι πολύ στενές. Το πλέγμα γίνεται ακόμη πιο σαφές, αν αναλογιστεί κανείς ότι ένα από τα βασικά στελέχη του PPF, ο Konstantin Yanakov δραστηριοποιείται και στο ICT.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:46 - 01 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.