ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα κι αύριο το roadshow του Χ.Α. στη Νέα Υόρκη

01:27 - 02 Ιουν 2011
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Το Χρηματιστήριο Αθηνών θα πραγματοποιήσει σήμερα 2 και αύριο3 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη το 3ο Ετήσιο Roadshow, με τη συμμετοχή 17 εισηγμένων εταιριών. Συγκεκριμένα, στην διήμερη εκδήλωση θα λάβουν μέρος οι εταιρίες: Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, EFG Eurobank, Τράπεζα Κύπρου, Τράπεζα Πειραιώς, Marfin Popular Bank, Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, Coca Cola, Frigoglass, Eλλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Μότορ Οϊλ, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, Ιντραλότ, ΟΠΑΠ και Folli Follie. Το roadshow θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Thomson Reuters.
Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη παρουσίαση αποτελεί "σημαντική ευκαιρία" για στελέχη και εκπροσώπους εισηγμένων επιχειρήσεων να συναντηθούν με εκπροσώπους διεθνών θεσμικών επενδυτών που ασχολούνται με την Ελλάδα και να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων για επενδύσεις και ανάπτυξη στην χώρα μας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, "σκοπός του roadshow είναι να φέρει τις εισηγμένες εταιρείες πιο κοντά στους διαχειριστές κεφαλαίων του εξωτερικού, δίνοντας στις διοικήσεις τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη στρατηγική τους και τα επενδυτικά τους σχέδια, απευθείας, σ' ένα μεγάλο αριθμό ξένων επενδυτών. Κατά τη διάρκεια του διημέρου, πρόκειται να πραγματοποιηθούν περίπου 350 συναντήσεις μεταξύ των 80 fund managers και των 17 εισηγμένων εταιριών, που συμμετέχουν στο Roadshow σε επίπεδο Διευθύνοντος Συμβούλου ή και Διευθυντή Οικονομικής Διαχείρισης".

 

Σ.Κ.Χ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.