ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκηνικό Μπλε σκούρo

12:39 - 10 Ιουλ 2006
Τάκης Λαϊνάς

Γράφει ο Τάκης Λαϊνάς

Δεν είναι ρόδινες οι προβλέψεις των αναλυτών για την πορεία των χρηματιστηρίων και την παγκόσμια οικονομία. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως οικεντρικοί τραπεζίτες πρέπει να προχωρήσουν αμέσως σε εντατικά μαθήματα επικοινωνίας με τις αγορές.

 

Οι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν πάρει τις αποφάσεις τους αλλά δεν ξέρουν να τις επικοινωνήσουν. Φοβούνται τις αγορές γι’ αυτό αλλάζουν την ρητορική των ανακοινώσεών τους χωρίς ωστόσο να δεν αλλάζει η ουσία των αποφάσεων.

Η ουσία είναι απλή: «Πρέπει να δυσκολέψουμε τη ζωή των hedgefunds». Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι πρέπει να γίνει πιο δύσκολη η άντληση κεφαλαίων από χώρες με ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια.

Αυτή την εβδομάδα (13 και 14 Ιουλίου) θα μιλήσει η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας η οποία με μια ιστορική –όπως αναμένεται – απόφαση θα αλλάξει το σκηνικό των μηδενικών επιτοκίων στο γεν…

Εδώ στην Ευρώπη σήμερα το απόγευμα θα οι Υπουργοί Οικονομίας θα μάθουν τα μυστικά του JeanClaudTriche για την πορεία των επιτοκίων του Ευρώ.

Στην Αθήνα μας απασχολούν προς το παρόν οι νέες μετοχές της Εθνικής και το διοικητικό συμβούλιο της Εμπορικής. Κι όμως υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν στο υπέδαφος της ελληνικής επιχειρηματικής ζωής…

Χρήστος Ν. Κώνστας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.