ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd) "Μαύρη τρύπα" κατά 1,3 δις. για τα ακαθάριστα έσοδα του προϋπολογισμού το Μάιο

19:24 - 03 Ιουν 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Αύξηση 4,6% σημείωσαν τα ακαθάριστα έσοδα του προϋπολογισμού το Μάιο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Η απόκλιση των εσόδων από το στόχο ανέρχεται πάντως σε 1,3 δισ. ευρώ το πρώτο πεντάμηνο του 2011, χωρίς να αφαιρεθούν οι μεγάλες επιστροφές φόρου λόγω του νέου μέτρου των αποδείξεων δαπανών, της ευνοϊκής φορολογικής κλίμακας και του συμψηφισμού των χρεών.
Η υστέρηση στα έσοδα  αποδίδεται αφενός στη μείωση της φορολογίας για εισοδήματα έως 40.000 ευρώ από τη φορολογική κλίμακα που θεσπίστηκε πέρυσι, αλλά και στην αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 12.000 ευρώ από 10.500 που ίσχυε για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εμπόρους καθώς και αύξηση του αφορολογήτου για τα παιδιά.

Παράλληλα, σημαντικούς παράγοντες αποτέλεσαν η μείωση των δηλωθέντων εισοδημάτων επαγγελματιών και μικρομεσαίων αλλά και μισθωτών και συνταξιούχων λόγω της ύφεσης αλλά και των περικοπών που επέβαλε η κυβέρνηση μέσω του μνημονίου καθλως και η μείωση του φόρου που προκύπτει από τη διαφορά μεταξύ της περυσινής υψηλής προκαταβολής φόρους και της φετινής που κινείται σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα.

Τέλος το "σαφάρι" στο οποίο επιδόθηκαν οι πολίτες για τις αποδείξεις είναι σαφές πως οδήγησε σε μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:37 - 03 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.