ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πορτογαλία: Συντριπτική νίκη της δεξιάς στις εκλογές

08:20 - 06 Ιουν 2011
stavroula

Από stavroula

Η συντηρητική αντιπολίτευση της Πορτογαλίας πέτυχε μια καθαρή νίκη στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, τις οποίες επισκίασε η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, επί των Σοσιαλιστών του πρωθυπουργού Ζουζέ Σόκρατες.
Το PSD συγκέντρωσε 39% των ψήφων έναντι 28% των Σοσιαλιστών με πάνω από το 90% των ψήφων καταμετρημένο.

Ο Σόκρατες ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος λέγοντας ότι είναι καιρός το κόμμα να ανοίξει ένα «νέο κύκλο» και προσθέτοντας ότι θα παραμείνει απλό στέλεχός του.

Το PSD θα έχει απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή εάν συμμαχήσει με το συντηρητικό-εθνικιστικό κόμμα CDS-PP, που συγκέντρωσε περίπου το 11% των ψήφων.

Τέταρτη μεγαλύτερη δύναμη αναδείχθηκε η συμμαχία κομμουνιστών και πρασίνων, η οποία συγκέντρωσε το 7,7% των ψήφων, ενώ το Αριστερό Μπλοκ συγκέντρωσε το 5%.

Ο Πέδρου Πάσους Κοέλιου, πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD), το οποίο κέρδισε τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία, διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να καταστεί «ένα βάρος» για τους πιστωτές της, υποσχόμενος να «κάνει τα πάντα» για να «τιμήσει τις δεσμεύσεις» του πορτογαλικού κράτους.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.