ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νανόπουλος: Προσοχή στα deals...

11:38 - 07 Ιουν 2011
stavroula

Από stavroula

Έκκληση για επιτάχυνση υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει δώσει η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους απήυθυνε πριν από λίγο ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Νικόλαος Νανόπουλος, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη συναίνεσης των δύο κομμάτων.
Όπως τόνισε ο κ. Νανόπουλος, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει αρχικά να προσανατολιστεί στη μείωση των δαπανών του Δημοσίου, καθώς και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και όχι στην αύξηση των φόρων που πλήττει τόσο τα ασθενέστερα στρώματα όσο και όλους τους εργαζόμενους.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, επεσήμανε ότι παρατηρείται αποδυνάμωση των μεταρρυθμίσεων, γεγεονός το οποίο εντείνει περαιτέρω τα σενάρια καταστροφολογίας.

Δηλώνοντας ότι μαγικές συνταγές και εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, ο ίδιος τόνισε ότι "τα μέτρα θα είναι επώδυνα, αλλά και η άρνηση δεν αποτελεί λύση".

Αναφορικά με τα τραπεζικά deals, ο κ. Νανόπουλος επεσήμανε ότι οι τραπεζικές συνεργασίες είναι "εύλογες" μόνο υπό συνθήκες που τις επιτρέπουν, τονίζοντας ότι η υλοποίησή τους πρέπει να γίνει με προσοχή και καλό σχεδιασμό.

Για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών, είπε ότι από το 2007 έως σήμερα οι ελληνικές τράπεζες έχουν αντλήσει μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου και πώλησης περιουσιακών τους στοιχείων κεφάλαια άνω των 12 δισ. ευρώ, ποσό που ξεπερνά και τα μερίσματα που έχουν διανείμει.
Τελευταία τροποποίηση στις 19:14 - 07 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.