ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Sueddeutsche Zeitung: Εξετάζεται η τιτλοποίηση εσόδων από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

12:57 - 07 Ιουν 2011
stavroula

Από stavroula

Η κυβέρνηση εξετάζει την τιτλοποίηση εσόδων από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με ένα μοντέλο που θα εγγυάται άμεσα την είσπραξη χρημάτων πριν ακόμη ολοκληρωθεί η πώληση ενός περιουσιακού στοιχείου, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung την Τρίτη.
Σύμφωνα με το σχέδιο, το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας που θα συσταθεί θα δίνει στους  επενδυτές την ευκαιρία να αγοράσουν τα υπό πώληση περιουσιακά στοιχεία, τα έσοδα των  οποίων έχουν τιτλοποιηθεί.

Μόλις ολοκληρώνεται η πώληση των στοιχείων αυτών, οι επενδυτές θα παίρνουν πίσω τα  χρήματά τους με τόκο. Η υιοθέτηση του σχεδίου αυτού θα κριθεί στην συνεδρίαση των  υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις 20 Ιουνίου, όπου θα συζητηθεί και το θέμα της πρόσθετης  οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα.
Η τιτλοποίηση εσόδων από την πώληση δημοσίας περιουσίας αποτελεί "εγγύηση ότι οι  Έλληνες ξεκινούν την διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων", ανέφερε το δημοσίευμα,  επικαλούμενο πηγή της Κομισιόν και πηγές στο Βερολίνο.

Μάλιστα η εφημερίδα ανέφερε, επικαλούμενη πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, ότι τα  δημοσιεύματα περί υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας με αντάλλαγμα το νέο δάνειο  αποτελούν "ανοησίες", καθώς δεν θα βοηθούσε κανέναν αν τα ΕΛΤΑ περιέρχονταν στην  ιδιοκτησία του προσωρινού μηχανισμού στήριξης της Ευρώπης, του EFSF, αν η Αθήνα δεν  καταφέρει να διευθετήσει το χρέος της.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:01 - 07 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.