ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θύμα πλεκτάνης για τον αμερικανικό χρυσό ο Στρος-Καν;

01:53 - 08 Ιουν 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Θύμα σκοτεινής πλεκτάνης των ΗΠΑ θεωρούν τον Ντομινίκ Στρος- Καν οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, σε αναφορά τους, ενημερώνοντας σχετικά τον πρωθυπουργό της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι Ρώσοι εκτιμούν ότι ο πρώην διοικητής του ΔΝΤ βρέθηκε μπλεγμένος στην υπόθεση απόπειρας βιασμού της καμαριέρας, μόλις αντιλήφθηκε πως ο χρυσός των ΗΠΑ δεν υπάρχει πλέον!
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου thesantosrepublic οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας συνέταξαν έκθεση με την οποία υποστηρίζουν λίγο- πολύ ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν είχε ανακαλύψει πως ο χρυσός του Φορτ Νοξ είχε κάνει φτερά κι ετοιμαζόταν να φύγει από την χώρα, όταν οι αμερικανικές αρχές προέβησαν σε σύλληψή του. Η έκθεση παραδόθηκε στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος σε δηλώσεις του έχει στηρίξει τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κι έχει κάνει λόγο για πλεκτάνη σε βάρος του.
 

Σύμφωνα με αυτή την απόρρητη έκθεση, ο Στρος-Καν είχε αρχίσει να ανησυχεί  νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να «παγώνουν» την παράδοση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο των 191,3 τόνους χρυσού, βάση των όρων της συμφωνίας που είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 1978 που επρόκειτο να πωληθεί προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα λεγόμενα SDRs, ως λύση εναλλακτική για τα αποθεματικά σε πραγματικά νομίσματα.


Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι κοντά στον Πρόεδρο Ομπάμα έκαναν λόγο για επαφές του Στρος-Καν με αμφιλεγόμενα στελέχη της CIA,  τα οποία του παρείχαν «αποδεικτικά στοιχεία» ότι όλος ο χρυσός που υποτίθεται ότι φυλασσόταν  στις ΗΠΑ «είχε φύγει».


Μετά την παραλαβή αυτών των στοιχείων, ο Στρος-Καν επιχείρησε να φύγει από τη Νέα Υόρκη για το Παρίσι. Γάλλοι πράκτορες τον ειδοποίησαν ότι οι αμερικανικές αρχές ζητούν τη σύλληψή του. Αυτός κατέφυγε στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, έχοντας οδηγίες να μην πάρει το  κινητό του τηλέφωνο, επειδή αμερικανική αστυνομία θα μπορούσε να τον εντοπίσει.


Ο Στρος-Καν επιβιβάστηκε σε μια πτήση της Air France στο Παρίσι, όμως έκανε ένα «μοιραίο λάθος», καλώντας το ξενοδοχείο από ένα τηλέφωνο στο αεροπλάνο για να ζητήσει να του φέρουν το κινητό τηλέφωνο που είχε αφήσει πίσω. Μετά από αυτό το τηλεφώνημα οι πράκτορες των ΗΠΑ ήταν σε θέση να τον παρακολουθήσουν  και να τον συλλάβουν.


Μέσα στο προηγούμενο δεκαπενθήμερο, η έκθεση αυτή συνεχίζει, ο Strauss-Kahn προσέγγισε στενό φίλο του και κορυφαίο αιγύπτιο τραπεζίτη Μαχμούντ Αμπντέλ Σαλάμ Ομάρ για να ανακτήσει  τα αποδεικτικά στοιχεία που του δόθηκαν από τη CIA. Έπειτα από αυτό, ο Ομάρ, όπως ακριβώς και ο Στρος-Καν πριν απ 'αυτόν, κατηγορήθηκε από τις ΗΠΑ με ένα σεξουαλικό έγκλημα κατά της καμαριέρας πολυτελούς ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πούτιν, αφού έλαβε γνώση της απόρρητης έκθεσης, διέταξε να δημοσιευθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου μια υπεράσπιση του Στρος-Καν κι έτσι έγινε  ο πρώτος παγκόσμιος ηγέτης να δηλώσει ότι η πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ ήταν θύμα μιας συνωμοσίας ΗΠΑ.
Είναι γεγονός ότι ο Πούτιν είχε δηλώσει στις 29 Μαΐου ξεκάθαρα τη στήριξή του στον Στρος-Καν, ενώ δεν έκρυψε την άποψή του πως πίσω από τη σύλληψή του κρύβονται πολιτικά κίνητρα και κάποιου είδους συνωμοσία:
«Είναι δύσκολο για μένα να αξιολογήσω τα κρυμμένα πολιτικά κίνητρα, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα έγιναν όπως φαίνονται και με τον τρόπο που είχαν αρχικά παρουσιάσεί. Κάτι δεν μου πάει καλά.»
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.