ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα μυστήρια της ΕΒΙΚ κι εσείς...

11:06 - 11 Ιουλ 2006
Tsantilas

Από Tsantilas

Ερώτηση: Έχετε μια μετοχή στο χαρτοφυλάκιό σας που αξίζει έστω 6,7 Ευρώ. Έρχεται ξαφνικά ο πρώην ιδιοκτήτης της εταιρείας και ανακοινώνει μια Δημόσια Πρόταση με την οποία προσφέρεται να αγοράσει όλες τις μετοχές της στην τιμή των …. 4 Ευρώ. Εσείς τι κάνετε;

Απάντηση: Εσείς τίποτα. Η Δημόσια Πρόταση δεν αφορά εσάς. Όσοι πανικόβλητοι πούλησαν τις μετοχές τους τη Δευτέρα (ίσως και σήμερα) απλώς δεν ξέρουν να διαβάζουν τις ειδήσεις και δεν έχουν το χάρισμα της υπομονής. Γι’ αυτό και δημιουργούν επενδυτικές ευκαιρίες… για τους άλλους…

Η Δημόσια Πρόταση αφορά αποκλειστικά και μόνο τον (νέο) μεγαλομέτοχο (58%) της ΕΒΙΚ τον κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, του οποίου τα συμφέροντα εκπροσωπεί με ευλαβική επιμέλεια ο παλαιός ιδιοκτήτης και νύν «διεκδικητής» της εταιρείας κ. Πέτρος Κυριακίδης.

Ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είναι ένας πολύ σοβαρός και πολύ εργατικός επιχειρηματίας. Έχει μεγάλα σχέδια για τις επιχειρήσεις του. Εκτός από τον Ομιλο της Νεοχημικής έχει προσφάτως αναλάβει την διάσωση της Veterin για την οποία (ω! της συμπτώσεως) πραγματοποιεί Δημόσια Πρόταση για την αγορά όλων των μετοχών στην τιμή των 1,4 Ευρώ. Ο κ. Λαυρεντιάδης έχει αποκτήσει επίσης έναν πανίσχυρο και ιδιαιτέρως σοβαρό συνεταίρο, την μεγάλη γερμανική επενδυτική τράπεζα Sal Oppenheim στην οποία προσφάτως πούλησε ένα ακόμη μεγάλο ποσοστό 16% της «ναυαρχίδας» της Νεοχημικής. Ο κ. Λαυρεντιάδης έμεινε μόνο με το 34,1% της Νεοχημικής.

Συμπέρασμα: Είναι ανόητο να πουλάει κάποιος τις μετοχές του επειδή κάποιος άλλος πρότεινε σε κάποιον άλλο να αγοράσει τις μετοχές φθηνότερα. Αφήστε τους μεγαλοϊδιοκτήτες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες με τις αρχές και τους ξένους συνεταίρους τους. Εσείς έχετε μια επένδυση. Αυτοί έχουν πολλές….

Χρήστος Ν. Κώνστας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.