ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd) Ο Σόιμπλε επιμένει στην εμπλοκή των ιδιωτών - "Η χρεοκοπία ισούται με καταστροφή" - Αναπόφευκτη η νέα βοήθεια για το Γιούνκερ

10:06 - 10 Ιουν 2011
stavroula

Από stavroula

(upd) Επιχειρώντας τη στήριξη των βουλευτών της Γερμανίας στο νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. κ. Σόιμπλε δήλωσε χθες ενόψει του γερμανικού κοινοβουλίου ότι μία ενδεχόμενη χρεοκοπία για τη χώρα θα σήμανε την καταστροφή τόσο για την ίαι την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.
Ο Σόιμπλε χαρακτήρισε "σοβαρή" την κατάσταση στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι η χρεοκοπία θα είχε «καταστροφικές επιπτώσεις για τις αγορές». «Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μεγαλεπήβολες μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα για νέα βοήθεια», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Παραδέχθηκε ότι πολλοί αμφισβητούν ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της. Ο ίδιος όμως δηλώνει ότι βλέπει τις πρώτες ενδείξεις οικονομικ΄ςη ανάκαμψης στην Ελλάδα..

Επέμεινε στην συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο νέο πακέτο στήριξης, κάνοντας λόγο για «αναπόφευκτη» εξέλιξη, αλλά και την πρόταση του Βερολίνου περί ανταλλαγής ομολόγων με νέους 7ετής τίτλους. Λύση που κατά τον κ. Schaeuble είναι «δίκαιη» και «δίνει στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο».

Γιούνκερ: "Αναπόφευκτη η νέα βοήθεια"

"Είναι αναπόφευκτο ένα νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, το ακριβές ύψος του οποίου θα εξαρτηθεί από τη συνεισφορά των ιδιωτικών τραπεζών, οι οποίες διακρατούν ελληνικό χρέος", δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

"Είναι φανερό ότι θα υπάρξει ένα δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα", τόνισε εκφράζοντας συγχρόνως ικανοποίηση, που η Γερμανία ευθυγραμμίστηκε με την άποψη αυτήν. "Ως προεδρεύων της ευρωζώνης, διαπραγματεύομαι μία συνολική λύση για την Ελλάδα", πρόσθεσε.

Διπλωματική πηγή, προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις, σχολίασε ότι το νέο πακέτο μπορεί να ξεπεράσει τα 90 δισεκατομμύρια ευρώ, "καλύπτοντας τις δανειακές ανάγκες της Ελλάδας τουλάχιστον έως το μέσον του 2014".

Καλά πληροφορημένες πηγές σχολίασαν ότι το ένα τρίτο του προγράμματος της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα θα προέλθει απ τις αποκρατικοποιήσεις της, επιπλέον ένα τρίτο θα προέλθει απ το ΔΝΤ και την ΕΕ, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα προέλθει απ τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας--ένα σημείο συμφωνίας, για το οποίο γίνεται η μεγαλύτερη διαπραγμάτευση.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:37 - 10 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.