ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι έγινε στις τελετές παράδοσης - παραλαβής

16:47 - 17 Ιουν 2011
Σταύρος Χαρίτος

Από Σταύρος Χαρίτος

Aιχμές και συγκίνηση κατά τις τελετές παράδοσης - παραλαβής στα υπουργεία. Έντονα φορτισμένη η τέως υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη στάθηκε στη διαφωνία της που είχε με τον κ. Παπακωνσταντίνου κατά την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, στο βωμό της αύξησης των δημοσίων εσόδων για τη μείωση των ελλειμμάτων. Επίσης, αναφέρθηκε σε ορισμένες δράσεις του υπουργείου της που ολοκληρώνονταν μέχρι τα μέσα Ιουλίου, εκφράζοντας την ελπίδα να ολοκληρωθούν αππό τον νέο υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου.
Σε καλό κλίμα ανέλαβε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου.

«Αναλαμβάνω σε μια παρα πολύ δύσκολη περίοδο, που η χώρα βιώνει μια κρίση πολύπλευρη, πρωτόγνωρη, οι προκλήσεις μεγάλες και το έργο δύσκολο» δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Τόνισε πως το πρώτο θέμα που τίθεται ε
ίναι η αναζωογόνηση των δημοκρατικών θεσμών, με την αξιοποίηση του δημόσιου διαλόγου, ενώ προανήγγειλε πως θα ξεκινήσει συνεργαζόμενος με τις δικαστικές ηγεσίες της χώρας και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των χώρων που εποπτεύει το υπουργείο, υποσχόμενος ότι «θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις».

Κλείνοντας, εξήρε το έργο του προκατόχου του, τονίζοντας πως κατέθεσε τεράστιο νομοθετικό έργο. «Το οξυγόνο στο χώρο τη Δικαιοσύνης είναι απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε» κατέληξε.

Ο απερχόμενος υπουργός Χάρης Καστανίδης καλωσόρισε με πολύ θετικούς χαρακτηρισμούς το νέο υπουργό Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, επισημαίνοντας πως έχει διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης, γνωρίζει το χώρο και θα δώσει νέα ώθηση στη λειτουργία του υπουργείου. Ανάλογη υποδοχή επεφύλαξε και στον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο και νέο υφυπουργό Γιώργο Πεταλωτή.

Ο κ. Καστανίδης κατέληξε με έναν απολογισμό του έργου στο υπουργείο μέχρι σήμερα. Μεταξύ αλλων μάλιστα γνωστοποίησε πως είναι έτοιμη η απόφαση για την επιβολή υψηλό προστίμου στη Siemens.

Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε πως η νέα ηγεσία θα προσπαθήσει να συνεχίσει το έργο των προκατόχων τους και να το διευρύνει.

Με έκδηλη τη συγκίνηση παρέδωσε το υπουργείο Εργασίας η Λούκα Κατσέλη η οποία αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο της στο υπουργείο, στην προσπάθεια που έδωσε για τις συλλογικές συμβάσεις και τη μείωση της ανεργίας.

Σε πολύ καλό κλίμα η παράδοση του υπουργείου Υποδομών από τον Δημήτρη Ρέππα στον Γιάννη Ραγκούση.

Ο απερχόμενος και ο νυν υπουργός είχαν σύσκεψη για τα βασικά θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.