ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd) Που κατεβάζει διακόπτες σήμερα η ΔΕΗ

08:10 - 28 Ιουν 2011
stavroula

Από stavroula

(upd) Προς το τέλος του μοιάζει να οδεύει αυτός ο "πρώτος κύκλος" απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ που καθημερινά υποχρεώνει τη ΔΕΗ να διακόπτει μέχρι και για μιάμιση ώρα την ηλεκτροδότηση σε εκατοντάδες περιοχές της χώρας.

Αν και η πολυαναμενόμενη απόφαση του δικαστηρίου για το αν η απεργία είναι παράνομη και καταχρηστική αναμένεται για σήμερα το μεσημέρι, η ΓΕΝΟΠ θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της μέχρι και την Τετάρτη, υπό την "ομπρέλα" της 48ωρης της ΓΣΕΕ, και αύριο το βράδυ το γενικό της συμβούλιο θα αποφασίσει αν θα την "τραβήξει" και τη Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του εφαρμοστικού νόμου. Το πιθανότερο είναι ότι η Τετάρτη θα είναι και η τελευταία ημέρα ταλαιπωρίας των καταναλωτών.

Τέσσερις ημέρες μετά την προσφυγή…

Τέσσερα 24ωρα πάντως συμπληρώθηκαν χθες από την κατάθεση της σχετικής προσφυγής της ΔΕΗ, και απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο δεν εκδόθηκε (προκαλώντας σε πολλούς έκπληξη), γεγονός που εξυπηρέτησε πλήρως τους σχεδιασμούς του συνδικάτου, το οποίο συνέχισε για 8η συνεχόμενη ημέρα την απεργία του. Αν και η εκδίκαση της αίτησης της διοίκησης της ΔΕΗ, με την οποία ζητούσε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Δευτέρας, ξεκίνησε με αρκετές ώρες καθυστέρηση καθώς προηγήθηκε αίτηση εξαίρεσης του προέδρου που υπέβαλε η πλευρά της ΓΕΝΟΠ, όταν το δικαστήριο αρνήθηκε το αίτημα της για νέα διακοπή της εκδίκασης. Το αίτημα εξαίρεσης απορρίφθηκε, και το δικαστήριο εκδίκασε τελικά την υπόθεση, ωστόσο μετέθεσε για σήμερα το μεσημέρι την έκδοση της απόφασης, εξέλιξη την οποία η ΓΕΝΟΠ χεραίτισε ως "νίκη" στον απεργιακό της αγώνα.

Στην ουσία τώρα, των περικοπών ρεύματος, χθες αν και η ζήτηση ήταν σημαντικά περιορισμένη (έφτασε στα 6.607 MW έναντι 7.500 ΜW τις προηγούμενες μέρες), η ΔΕΗ ανακοίνωσε προγραμματισμένες περικοπές ρεύματος διάρκειας ως και μιάμιση ώρα σε εκατοντάδες περιοχές της Ελλάδας. Τη ζήτηση κάλυψαν 3.500 MW από θερμικές μονάδες, 1.200 MW μέσω εισαγωγών, περίπου 1.500 MW υδροηλεκτρικών και 200-300 MW Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Που κατεβάζει τους διακόπτες σήμερα η ΔΕΗ

Μετά από συνεννόηση με το Διαχειριστή Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ) – η ΔΕΗ θα πραγματοποιήσει σήμερα στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα (ηπειρωτική χώρα) εκ περιτροπής και κατά περιοχή περικοπές, για το διάστημα από τις 11:00 έως και τις 15:30 και η κάθε περικοπή θα έχει εκτιμώμενη μέγιστη διάρκεια μιάμιση ώρα ανά περιοχή.

Οι περικοπές στην Αττική θα πραγματοποιηθούν με βάση το συνημμένο Πρόγραμμα, ενώ για τις λοιπές περιοχές της χώρας τα Προγράμματα περικοπών θα ανακοινωθούν μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

-11:00-12:30 : Μαραθώνας , Νέα Μάκρη , Ραφήνα ,Πικέρμι, Παλλήνη , Γέρακας , Πεντέλη , Βριλήσσια , Γλυκά Νερά , Παιανία , Σπάτα , Λούτσα , Κορωπί , Μαρκόπουλο , Πόρτο Ράφτη , Κερατέα , Καλύβια , Λαύριο, Σούνιο , Ανάβυσσος , Λαγονήσι.

-12.30-14.00 : Παγκράτι , Ζωγράφου , Καισαριανή , Καρέας , Βύρωνας , Ιλίσια , Γουδή , Νέος Κόσμος , Καλλιθέα , Τζιτζιφιές, Χαροκόπου , Κουκάκι , Πετράλωνα , Καλαμάκι , Γλυφάδα , Βούλα , Βουλιαγμένη, Βάρη , Βάρκιζα .

-14.00-15.30 : Πέραμα , Κερατσίνι , Αμφιάλη , Δραπετσώνα , Νίκαια , Κορυδαλλός , Πατήσια , Πλατεία Αμερικής, Κολιάτσου , Πλατεία Βικτωρίας , Πεδίο Άρεως , Γκύζη , Αμπελόκηποι , Ελληνορώσσων , Ερυθρός , Πολύγωνο , Κυψέλη , Σεπόλια , Πλατεία Αττικής , Κολωνός , Λένορμαν , Μεταξουργείο , Ακαδημία Πλάτωνος , Βοτανικός , Ρούφ , Φιλαδέλφεια , Μεταμόρφωση , Χαλκηδόνα , Αγιοι Ανάργυροι, Φυλή , Άνω Λιόσια.

Επίσης, σήμερα θα πραγματοποιηθούν περικοπές ρεύματος εκ περιτροπής, προβλεπόμενης μέγιστης διάρκειας 40 λεπτών ανά περιοχή, σύμφωνα με το συνημμένο Πρόγραμμα:

-Στην Κρήτη από τις 20:10 έως τις 22:10 και
-στη Ρόδο από τις 19:30 έως τις 22:10

Γιώργος Φιντικάκης


Τελευταία τροποποίηση στις 13:02 - 28 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.