ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd) Στη φυλακή ο Μπέος - Νέα "βόμβα"

10:28 - 28 Ιουν 2011
Γιώργος Σμυρνής

Γράφει ο Γιώργος Σμυρνής

(upd) Προφυλακίστηκε στις πρώτες πρωϊνές ώρες ο κ. Αχ. Μπέος.
Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ο Αχιλλέας Μπέος, για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, που φέρνει τριγμούς στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα. Παράλληλα, νέα δικαστική βόμβα θα δυναμιτίσει ακόμα περισσότερο τον χώρο της Superleague, καθώς σύμφωνα με αποκαλύψεις του Βήματος, έχει ήδη διαταχθεί εισαγγελική παρέμβαση για το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ (6-0), αλλά και για το ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου (0-4).Ο κ. Μπέος, πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, κρίθηκε προφυλακιστέος από τον 9ο τακτικό ανακριτή εξαιτίας της συμμετοχής του στο σκάνδαλο με τα «στημένα». Ο Μπέος ήταν ο τρίτος που κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά τον Βασίλη Καρακούλια και τον Γιώργο Τσακογιάννη.

Η απολογία του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βόλου κράτησε για περίπου τρεις ώρες και στη διάρκειά της αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν. Ωστόσο, ούτε ο ανακριτής, αλλά ούτε ο εισαγγελέας, πείστηκαν από τις εξηγήσεις του και διέταξαν την προφυλάκισή του. Αντίθετα, ο Σταύρος Ψωμιάδης ήταν ο πρώτος που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και τον ακολούθησαν οι Ανδρέας Δημόπουλος, Θανάσης Ντότσης, Δημήτρης Ζαβαντίας, Νίκος Παντέλης, Νίκος Ζαμάνης. Την Τρίτη θα απολογηθούν οι Νικόλαος Χάλκος και Βασίλης Γεωρτσιάκος.

Η νέα βόμβα

Παράλληλα, νέα τροπή θα πάρει η υπόθεση με τα «στημένα», αφού σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στο Blue sky», ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, διατάχθηκε ήδη εισαγγελική παρέμβαση για το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ (6-0), αλλά και για το ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου (0-4).

Ωστόσο, η αποκάλυψη του κ. Λαμπρόπουλου δεν έμεινε αναπάντητη από τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Σταύρο Αδαμίδη. Ο κ. Αδαμίδης, με γραπτή του δήλωση, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει εμπλοκή της ΄Ένωσης:
"Η ΑΕΚ είναι από τις λίγες ομάδες που δεν έχει καμία εμπλοκή με το παρασκήνιο. Αποτελεί διαχρονικά το μόνιμο θύμα της δράσης του παρασκηνίου. Θα ηγηθούμε στην προσπάθεια κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου μαζί με τις άλλες υγιείς ομάδες. Κανένα μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ δεν έχει εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα "στημένα" παιχνίδια. Αν όμως ποτέ αποδειχθεί ότι κάποιος εντός της οικογένειας της ΑΕΚ την έχει βλάψει, θα απομακρυνθεί αμέσως και θα κυνηγηθεί στα δικαστήρια", υποστήριξε ο πρόεδρος της ΑΕΚ.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:16 - 28 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.