ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βωβός: Περιμένοντας το Π.Δ. για Βοτανικό

01:25 - 30 Ιουν 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Εντός του θέρους το Προεδρικό για το Βοτανικό!

 Το χαρτί βρίσκεται σε συνεχείς διακυμάνσεις και όλα δείχνουν ότι το θέμα δεν θα λυθεί εύκολα. Χθες από την γενική συνέλευση του Βωβού τονίστηκε από τη διοίκηση ότι ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, μπορεί να  έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, που θα ξεμπλοκάρει ουσιαστικά τις εργασίες για το εμπορικό κέντρο της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική στο Βοτανικό, ενώ παράλληλα η διοίκηση θα καταβάλλει προσπάθεια προκειμένου να ξεκινήσει ταυτόχρονα και η διαδικασία για την εξασφάλιση των νέων οικοδομικών αδειών για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη επανεκκίνηση του έργου. Ο κ. Βωβός χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι νέος υπουργός του ΥΠΕΚΑ ανέλαβε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου,  ο οποίος «κατανοεί καλύτερα τα θέματα της αγοράς», και ήδη, μετά από συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές, ο κ. Βωβός υπέβαλε και σχετικό υπόμνημα με τις θέσεις της εταιρείας. Επιπλέον, θετική χαρακτήρισε ο κ. Βωβός και την στάση του δήμου Αθηναίων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το περασμένο Σάββατο υπήρξε συνάντηση με το δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, ο οποίος συμφώνησε στο έργο και θα υποβάλει τις προτάσεις του εντός των επομένων εβδομάδων.

 

Στο θέμα της χρηματοοικονομικής κατάστασης της εταιρείας, ο κ. Βωβός επεσήμανε ότι οι τράπεζες δείχνουν κατανόηση κι ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση συνολικά του δανεισμού και για ένα "συνολικό πακέτο αντιμετώπισης".

Στις αποφάσεις της συνέλευσης, το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου- το οποίο ούτως ή άλλως η διοίκηση έχει υπό επανεξέταση αφού συναρτάται με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες- δεν κατέστη δυνατό να συζητηθεί λόγω έλλειψης απαρτίας. Επίσης, λόγω ζημιών, η εταιρεία δε θα διανείμει μέρισμα για τη χρήση του 2010.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.