ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιτίθεται στον Σταρκ ο Νοβότνι- "Καλό βήμα η γαλλική πρόταση"

09:05 - 30 Ιουν 2011
stavroula

Από stavroula

Σε δύο "στρατόπεδα" 'εχει χωριστεί η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Διίσταντο οι απόψεις Νοβότνι - Σταρκ.
Σε δύο "στρατόπεδα" 'εχει χωριστεί η ΕΚΤ σχετικά με τη γαλλική πρόταση. Από τη μία το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, κ. Νοβότνι χαρακτηρίζει ως ένα "πολύ καλό βήμα" το γαλλικό σχέδιο για τη μετακύλιση του ελληνικού χρέους με τριακονταετή ομόλογα. "Αυτό που είναι σημαντικό είναι να βρεθεί μία κοινή ευρωπαϊκή λύση γιατί το αποτέλεσμα θα είναι μικρό αν γίνει μόνο από μία χώρα" δήλωσε ο Νοβότνι. "Για αυτόν ακριβώς τον λόγο γίνονται τώρα συνομιλίες".

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Νοβότνι επανέλαβε ότι οι μεταρρυθμίσεις που  προωθεί η χώρα χρειάζονται την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων και τόνισε ότι  θα χρειαστεί χρόνος για να καταστεί αποτελεσματική η δημόσια διοίκηση, να  αναμορφωθεί το φορολογικό σύστημα και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της  ελληνικής οικονομίας.

Τα όποια διορθωτικά μέτρα, όταν η χώρα για καιρό ξόδευε παραπάνω από ό,τι  παρήγαγε, είναι πάντα επίπονα, "αλλά η εναλλακτική λύση - μια χρεωκοπία δηλαδή -  είναι πολύ πιο επώδυνη για τον κόσμο. 'Ολοι κατανοούν ότι ο κόσμος αυτός είναι  υπερβολικά πιεσμένος και είναι πολύ δύσκολο για αυτούς".
Ερωτηθείς για τις εκτιμήσεις των αγορών ότι η Ελλάδα θα πρέπει τελικά να  διαγράψει το χρέος της κατά το ένα τρίτο προκειμένου να μπορέσει και πάλι να  ορθοποδήσει, ο Nowotny απάντησε: "Το πρόβλημα είναι ότι κάτι τέτοιο θα θεωρούνταν  περίπτωση αφερεγγυότητας και αυτό ακριβώς είναι που θέλουμε να αποφύγουμε για  το συμφέρον ολόκληρης της ευρωπαϊκής οικονομίας και του συνόλου της κοινής  ευρωπαϊκής αγοράς.

Από την άλλη, μόλις χθες ο Juergen Stark, επίσης μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε πως η λύση τύπου Brady Bonds παραβιάζει τις ευρωπαικές συνθήκες.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:37 - 30 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.