ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Όλα τα είχαμε... η Σοσιαλιστική Διεθνής μας έλειπε

Όλα τα είχαμε... η Σοσιαλιστική Διεθνής μας έλειπε

23:04 - 30 Ιουν 2011
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Στον Αστέρα της Βουλιαγμένης εκπρόσωποι της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αραβικός κόσμος και Φουκουσίμα στην ατζέντα.

Την ώρα που το κέντρο της Αθήνας προσπαθεί να επανέλθει στους καθημερινούς του ρυθμούς μετά και από τις χθεσινές οδομαχίες, ο Λαιμός της Βουλιαγμένης έχει αποκλειστεί από 1.000 μοτοσυκλέτες της αστυνομίας, με δύο αστυνομικούς αναβάτες, ενώ κλούβες έχουν στήσει πρωτοφανή οδοφράγματα, για να “προστατεύσουν” τους Σοσιαλιστές ηγέτες που λαμβάνουν μέρος στο συμβούλιο που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός.

Φυσικά, έχει προκληθεί η ανάλογη κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ πρώτη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί το Συμπόσιο της Σύμης, το οποίο τα τελευταία χρόνια γινόταν κάθε καλοκαίρι σε διαφορετικό νησί του Αιγαίου.

Στο συμβούλιο θα παραστούν Ευρωπαίοι σοσιαλιστές όπως ο Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν και Μάρτι Σουλτς, καθώς και ο Τούρκος Κεμάλ Κιλιντάρογλου. Στις εργασίες του Συμβουλίου αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 300 εκπρόσωποι κομμάτων-μελών της οργάνωσης από όλο τον κόσμο, με τα ερωτήματα για το κόστος του να αιωρούνται.

Το μεγάλο όμως ερώτημα είναι εάν μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία υπάρχει προοπτική στήριξης από τους Σοσιαλιστές ηγέτες ή αν πρόκειται απλώς για μία υπερφίαλη διεθνή πρωτοβουλία του Γεωργίου Παπανδρέου, αφού τα κύρια θέματα της ατζέντας του Συμβουλίου σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ είναι:

1. Στηρίζουμε την Ελπίδα των Πολιτών στον Αραβικό Κόσμο - Μοιραζόμαστε το Όραμα για Ελευθερία και Δικαιώματα για Όλους.

2. Για να Γίνει η Ειρήνη στη Μέση Ανατολή Πραγματικότητα: Στόχος Ένα Παλαιστινιακό Κράτος-Ασφαλή και Αναγνωρισμένα Σύνορα για Ισραήλ και Παλαιστίνη.

3. Μαθήματα από την τραγωδία της Φουκουσίμα και το Μέλλον της Πυρηνικής Ενέργειας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.