ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ISDA: "Οι εθελοντικές μετακυλίσεις δεν πυροδοτούν τα CDS"

12:25 - 05 Ιουλ 2011
stavroula

Από stavroula

Το γαλλικό σχέδιο μετακύλισης του ελληνικού χρέους δύσκολα θα ενεργοποιήσει τις συμφωνίες αθέτησης πληρωμών (CDS), δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του διεθνούς οργανισμού χρηματοοικονομικών παραγώγων ISDA.
Από ό,τι αντιλαμβάνομαι, το γαλλικό σχέδιο αφορά στην ουσία μια εθελοντική μετακύλιση και, γενικά, οι εθελοντικές μετακυλίσεις δεν πυροδοτούν τα CDS, δήλωσε στο Reuters ο David Geen, γενικός σύμβουλος του Διεθνούς Συνδέσμου Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων, του ISDA.

Η Γαλλία προωθεί σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων θα επανεπενδύουν τουλάχιστον το 70% του ποσού που θα τους επιστρέφεται καθώς αυτά λήγουν, σε νέα, 30ετή χρεώγραφα του ελληνικού δημοσίου.

Η ISDA θα έχει τον τελευταίο λόγο για το αν η λύση αυτή θα αποτελέσει «πιστωτικό επεισόδιο» χρεοκοπίας που θα ενεργοποιούσε τα CDS.

O oίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's προειδοποίησε ότι ενδέχεται να αντιδράσει σε προτάσεις, όπως η γαλλική, υποβαθμίζοντας το ελληνικό δημόσιο σε επίπεδα χρεωκοπίας. Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε απορίες γύρω από το τι προβλέπουν οι κανόνες του ISDA.

O Geen δήλωσε, ωστόσο, στο Reuters ότι δεν έχει ζητηθεί από την ISDA να αυστηροποιήσει τους κανόνες της για το τι συνιστά πιστωτικό επεισόδιο, έτσι ώστε να συμπεριλάβουν και σενάρια ανάλογα με τη γαλλική πρόταση για το ελληνικό χρέος.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:39 - 05 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.