ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Χειρόφρενο" σήμερα στα ταξί

08:38 - 06 Ιουλ 2011
stavroula

Από stavroula

Το ΔΣ της ης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, συνεδρίασε εχθές εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.
Σε πορεία σύγκρουσης οδηγούνται οι σχέσεις των οδηγών ταξί και του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, συνεδρίασε εχθές εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Έτσι τα ταξί όλης της χώρας, θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 5 τα ξημερώματα σήμερα, έως τις 5 τα ξημερώματα αύριο.

Άδεια ταξί με ένα απλό αίτημα

Την Δευτέρα, ο υπουργός Υποδομών Γ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι με ένα απλό αίτημα στην Περιφέρεια και την καταβολή ενός χαμηλού αντιτίμου, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να αποκτήσει άδεια ταξί, όπως ανακοίνωσε ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπογράψει το προεδρικό διάταγμα που είχε ετοιμάσει ο προκάτοχός του, Δ. Ρέππας καθώς όπως τόνισε δεν προέκυπτε η δυνατότητα έκδοσης νέων αδειών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου το επάγγελμα εξακολουθούσε να είναι κλειστό.

Υπογράμμισε επίσης ότι το παράβολο για την απόκτηση άδειας ταξί θα είναι "εξαιρετικά χαμηλό" ενώ το επόμενο διάστημα θα καθοριστούν και οι περιορισμοί για τη χορήγηση άδειας ταξί, όπως π.χ. το λευκό ποινικό μητρώο.

Γ. Μιχελάκης: Ο ένας γκρεμίζει ότι έχτιζε ο άλλος

"Σκορποχώρι" χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή την απελευθέρωση των ταξί.

"Ο ένας γκρεμίζει όσα έχτιζε ο άλλος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γ. Ραγκούσης που ακυρώνει ετσιθελικά και χωρίς καμία συνεννόηση με κανένα όσα συμφώνησε και προωθούσε, ως προς την απελευθέρωση των "ταξί", ο προκάτοχός του κ. Δ. Ρέππας" ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.