ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρευνα του FBI για υποκλοπές της News Corp σε βάρος θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου

23:15 - 14 Ιουλ 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Άνοιξε ο ασκός του αιόλου για τον Μέρντοχ. Το FBI πρόκειται να διερευνήσει καταγγελίες που θέλουν την News Corporation να έχει υποκλέψει τηλέφωνα θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, την έδρα της μιντιακής αυτοκρατορίας του Ρούπερτ Μέρντοχ, επεκτείνονται οι έρευνες για τις τηλεφωνικές υποκλοπές που έχουν συνταράξει τη Βρετανία.

Ο 80χρονος μεγιστάνας του Τύπου παραμένει στο Λονδίνο και καταθέτει την Τρίτη για το σκάνδαλο των υποκλοπών ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής μαζί με το γιο του Τζέιμς και τη σιδηρά κυρία της News International, βρετανικού βραχίονα της News Corp, Ρεμπέκα Μπρουκς.

Πληροφορίες για έρευνα του FBI στην News Corporation κατέκλυσαν το βράδυ της Πέμπτης τα αμερικανικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, που επιβλέπει το FBI, αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο, ωστόσο πηγές του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ανωνύμως ότι ξεκινά έρευνα -η πρώτη ένδειξη ότι το σκάνδαλο υποκλοπών «διασχίζει» πλέον τον Ατλαντικό.

«Είμαστε ενήμεροι των ισχυρισμών -για διενέργεια υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων- και εξετάζουμε αυτoύς τους ισχυρισμούς» δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας πηγή του FBI.

Ο βουλευτής της Νέας Υόρκης Πίτερ Κινγκ ήταν το πρώτο σημαίνων στέλεχος των Ρεπουμπλικανών που ζήτησε την Τετάρτη τη διενέργεια έρευνας για να διαπιστωθεί εάν ο όμιλος Μέρντοχ ακολουθεί και στις Ηνωμένες Πολιτείες τις ίδιες πρακτικές όπως στη Βρετανία.

Η εδρεύουσα στη Νέα Υόρκη News Corporation είναι ο επιχειρηματικός κολοσσός του Αυστραλο-αμερικανικού Ρούπερτ Μέρντοχ. Θυγατρική του είναι η βρετανική News International, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του κολοσσιαίου σκανδάλου που οδήγησε στο κλείσιμο της εφημερίδας News of the World.

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ «πλήρωσε» ήδη τις υποκλοπές με την απόσυρση των στρατηγικών σχεδίων επέκτασης της μιντιακής αυτοκρατορίας του με την πλήρη εξαγορά του δορυφορικού δικτύου British Sky Broadcasting (ΒSkyB).

Απέναντι στις ασφυκτικές πιέσεις η News Corporation απέσυρε την Τετάρτη την πρόταση, γεγονός που αποτελεί μεγάλη επιχειρηματική ήττα για τον βαρόνο των μέσων ενημέρωσης. Ήταν το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο της News Corp την τρέχουσα περίοδο, και μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις συνολικά για τον όμιλο.
Τελευταία τροποποίηση στις 23:18 - 14 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.