ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρώ: Πλησιάζει στο 1,40 στον απόηχο του selective default

13:29 - 21 Ιουλ 2011
stavroula

Από stavroula

Ήταν ένα "βήμα" πριν το 1,43 και τώρα υποχωρεί στο 1,41.
Και ενώ η απόδοση του κοινού ευρωπαικού νομίσματος έναντι του δολαρίου βάδιζε ολοταχώς προς το 1,43 στις πρωινές χρηματιστηριακές συναλλαγές, αυτή την ώρα το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,41155 δολάρια έναντι του δολαρίου.

Αρχικά η είδηση ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, κυρία Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος, κ. Νικολά Σαρκοζί κατέληξαν σε συμφωνία για το ελληνικό χρέος κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνάντησής τους με τη συμμετοχή και του επικεφαλής της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ, τροφοδότησε με θετικά μηνύματα και αισιοδοξία τις αγορές, ανεβάζοντας τόσο το ευρώ κοντά στο 1,43 όσο και τις αγορές σε ανοδικό έδαφος.

Στη συνέχεια, ωστόσο, το ευρώ άρχισε να διολισθαίνει και να υποχωρεί κάτω του 1,42, όταν ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο selective default gα την Ελλάδα, δήλωση που έστειλε το ευρώ στο 1,41.

Αυτή την ώρα οι διαρροές λίγο πριν την 'εναρξη της Συνόδου Κορυφής αυξάνουν τις πιθανότητες της επιλεκτκής χρεοκοπίας για την Ελλάδα, καθώς τόσο ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ όσο και οι γερμανικές πηγές σχεδόν επιβεβαιώνουν την εν λογω πληροφορία. Αποτέλεσμα; Το ευρώ να ωθείται ακόμα πιο χαμηλα έναντι του δολαρίου, πλησιάζοντας το 1,40.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.