ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τον Αύγουστο ξεκινά η ανταλλαγή ομολόγων

08:50 - 26 Ιουλ 2011
stavroula

Από stavroula

(upd) Δήλωσε ο αναπληρωτή υπουργός Οικονομικών, κ. Φίλιππος Σαχινίδης. Τις επόμενες μέρες οι λεπτομέρειες της διαδικασίας.
Τον Αύγουστο θα ξεκινήσει η διαδικασία ανταλλαγής παλαιών ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες επενδυτές με νέα μεγαλύτερης διάρκειας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Φίλιππο Σαχινίδη.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι εντόςτων επόμενων ημερών, σε συνεργασία με το IIF, αναμένεται ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων σχετικά με τις λεπτομέρειες που προβλέπει η εν λόγω διαδικασία, προκειμένου οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων να επιλέξουν μεταξύ τεσσάρων επιλογών και να προχωρήσουν σε ανταλλαγή ομολόγων.

"Στόχος είναι η ανταλλαγή ομολόγων να διαρκέσει όσο λιγότερο γίνεται", επεσήμανε ο κ. Σαχινίδης, ενώ εκτίμησε ότι θα υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή ώστε να προχωρήσει η ανταλλαγή.

"Η στόχευση είναι να διαρκέσει όσο το δυνατόν λιγότερο, διότι αντικειμενικά, από τις συνθήκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αλλά και από την προσπάθεια που γίνεται και σε διεθνές επίπεδο, φαίνεται ότι θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε ικανοποιητική συμμετοχή, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην ανταλλαγή και να αποδεσμεύσουμε το ελληνικό Δημόσιο από τον βραχνά αυτής της διαδικασίας", είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε, επίσης, ότι σε μια προσπάθεια τόνωσης των δημοσίων εσόδων, η κυβέρνηση θα εξετάσει κίνητρα για επαναπατρισμό κεφαλαίων. «Ο υπουργός (Οικονομικών) θα εξετάσει ποιες είναι οι δυνατότητες, κίνητρα που στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκαν, για να προσελκυθούν οι καταθέσεις να αξιοποιηθούν και σε αυτήν την περίοδο που θεωρούμε πλέον ότι οι Έλληνες έχουν εμπεδώσει αυτό το αίσθημα ασφάλειας» ανέφερε.
Τελευταία τροποποίηση στις 18:46 - 26 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.