ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O Κριαστιάνο Ρονάλντο collateral στην ΕΚΤ!

01:28 - 29 Ιουλ 2011
stavroula

Από stavroula

Kι όμως, EΚΤ μπορεί θεωρητικά να «αποκτήσει» τον Ρονάλντο και τον Ρικάρντο Κακά.

O πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση για τη φερρεγυότητα μίας Ισπανικής τράπεζας. Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung κυκλοφόρησε με το προωτοσέλιδο «Ο Ρονάλντο στο ταμείο διάσωσης». Οπως αναφέρεται, η ισπανική τράπεζα Bankia, η οποία και χρηματοδότησε την απόκτηση του πορτογάλου παίκτη στην Ρεάλ Μαδρίτης, προσπαθεί τώρα να δανεισθεί κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και ως… απάντηση στις απαραίτητες εγγυήσεις που ζητά η ΕΚΤ για να παρέχει δανεισμό, η Bankia βάζει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Βραζιλιάνο Ρικάρντο Κακά ως collateral για τα κεφάλαια που έχει ανάγκη να λάβει.

Το 2009, η Ρεάλ Μαδρίτης δανείσθηκε 76,5 εκατ. ευρώ από την ισπανική τράπεζα

Bankia, για να πληρώσει τα έξοδα μεταγγραφής των δύο παικτών, τα οποία ανήλθαν στα 100 εκατ. ευρώ ( στην Manchester United ) και τα 60 εκατ. ευρώ ( στη Μίλαν ).

«Μπορεί λοιπόν να υπάρξει μία

… κατάσταση όπου η ΕΚΤ μπορεί να «κατάσχει» τον έναν από τους δύο παίκτες;» αναρωτιέται η γερμανική εφημερίδα. Και η απάντηση είναι πως στη θεωρία σαφώς και είναι πιθανό. Η Bankia θα πρέπει πρώτα να κηρυχθεί «αφερέγγυα» και στη συνέχεια η Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει να κυρήξει default στα δάνεια της, τα οποία «ασφαλίζονται» από τα διαφημιστικά και τα τηλεοπτικά έσοδα.

Σίγουρα η Ρεάλ Μαδρίτης έχει υπέρογκα χρέη αυτή τη στιγμή, αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, όμως στην Ισπανία οι ποδοσφαιρικές ομάδες έχουν ιστορία απόκτησης κρατικών κεφαλαίων διάσωσης, όπως ακριβώς και οι τράπεζές της

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.