ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κύπρος: Αποχώρησε το ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση

Κύπρος: Αποχώρησε το ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση

12:50 - 03 Αυγ 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Αποχώρησε το ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση διαφωνώντας σε θέματα που αφορούν το κυπριακό.

Την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Καρογιάν, μετά τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Δημήτρη Χριστόφια.

«Είναι σαφές ότι ο διάλογος ολοκληρώθηκε και το ΔΗΚΟ παύει να βρίσκεται σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ.Καρογιάν.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις του, εξέφρασε τη λύπη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση. «

Ο Πρόεδρος», είπε ο Στέφανος Στεφάνου, «συνεχίζει να δίνει χέρι φιλίας στο ΔΗΚΟ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων για το καλό του τόπου».

Εντός ωρών η νέα κυβέρνηση

Τη λύπη του προέδρου Χριστόφια για την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Ωστόσο, ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι , παρά τη διακοπή της συνεργασίας σε κυβερνητικό επίπεδο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξακολουθεί να τείνει χείρα φιλίας προς το ΔΗΚΟ για αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων του τόπου.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «δεν αισθάνεται απομονωμένος ο πρόεδρος Χριστόφιας» και υπενθύμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που κυβέρνηση στηρίζεται μόνο από ένα κόμμα.

Ως προς τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ο κύριος Στεφάνου είπε ότι θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών, ύστερα και από διαβουλεύσεις με το ΑΚΕΛ.

Συνέστησε υπομονή, λέγοντας ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας θα αποφασίσει για το νέο υπουργικό Συμβούλιο και τα περί ευρείας αποδοχής θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

Στόχος, είπε ο Στέφανος Στεφάνου, είναι η νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει πολύ δυναμικά και αποτελεσματικά τις προκλήσεις που αναφύονται.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:58 - 03 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.