ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Frigoglass: Αυξημένα κατά 30% τα κέρδη στο εξάμηνο

Frigoglass: Αυξημένα κατά 30% τα κέρδη στο εξάμηνο

09:20 - 04 Αυγ 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Αύξηση 30,1% στα καθαρά κέρδη τα οποία διαμορφώθηκαν στα 19,266 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 14,806 εκατ. ευρώ πέρυσι, ανακοίνωσε η Frigoglass για το α΄ εξάμηνο του 2011.

Οι πωλήσεις στο εξεταζόμενο διάστημα διαμορφώθηκαν στα 322,481 εκατ. ευρώ, από 235,988 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο του 2010, καταγράφοντας αύξηση 36,7%. 

Τα EBITDA έφτασαν στα 50,03 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 18,3%, με τα ΕΒΙΤ να κινούνται υψηλότερα κατά 22,4% στα 36,44 εκατ. ευρώ. 

Ο Πέτρος Διαμαντίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε:

"H Frigoglass διατήρησε τη θετική τάση, με την αύξηση των πωλήσεων να προέρχεται από τον Κλάδο Επαγγελματικής Ψύξης και κυρίως από την Ευρώπη καθώς και από την εξαιρετική επίδοση του Κλάδου Υαλουργίας. Ωστόσο, η ταχεία αύξηση του κόστους των πρώτων υλών, η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς από τη συνεχιζόμενη βελτιστοποίηση των λειτουργικών δαπανών, περιόρισε την επίδραση της θετικής μόχλευσης του αυξημένου όγκου πωλήσεων.

Αναμένουμε το κόστος των πρώτων υλών να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα καθώς διανύουμε το εποχιακά πιο αδύναμο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Παραμένουμε επιφυλακτικοί απέναντι στις οικονομικές προοπτικές ορισμένων αγορών. Ωστόσο η  παγκόσμια γεωγραφική παρουσία μας, η ηγετική μας θέση στον κλάδο ψύξης και οι σημαντικές σχέσεις με τις κορυφαίες εταιρείες ποτών και αναψυκτικών στον κόσμο, μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για την εξέλιξη της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας, και κατά συνέπεια της ικανότητάς μας να δημιουργήσουμε περαιτέρω αξία για τους μετόχους μας."

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της εταιρείας, η θετική τάση των πωλήσεων συνεχίστηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, με τη σημαντική επίδοση της Ανατολικής και Δυτική Ευρώπης να αντισταθμίζει τις χαμηλότερες συμμετοχές από την Ασία, ενώ ο Κλάδος Υαλουργίας παρουσίασε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Παράλληλα, αναφέρεται πως η επίδραση της θετικής μόχλευσης του αυξημένου όγκου των πωλήσεων περιορίστηκε από τα υψηλά κόστη των πρώτων υλών στα βασικά εμπορεύματα σιδήρου, χαλκού, αλουμινίου και πετρελαίου καθώς και από την ισχυρή ζήτηση του δεύτερου τριμήνου σε σχέση με την αναμενόμενη στην Ευρώπη που οδήγησε σε υψηλότερο κόστος παραγωγής.  "Αν και αναμένουμε οι τιμές των πρώτων  υλών να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για το υπόλοιπο του έτους, η παραγωγική αποδοτικότητα θα ομαλοποιηθεί  ενώ αναμένουμε νέες τοποθετήσεις στην  Ινδία. Το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα αντικατοπτρίζει τη συνήθη εποχικότητα, με την θετική τάση στη Δυτική Ευρώπη να συνεχίζεται αλλά με χαμηλότερους ρυθμούς καθώς και την Αφρική να παρουσιάζει θετική απόδοση" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η διοίκηση της Frigoglass παραμένει επιφυλακτική σχετικά με την οικονομικές εξελίξεις καθώς και την επιδείνωση της  καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε βασικές αγορές, ωστόσο εμφανίζεται πεπεισμένη για τις προοπτικές ανάπτυξης  λόγω της ηγετικής θέσης του ομίλου στην αγορά καθώς και της παγκόσμιας παρουσίας του.

Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες θα ανέλθουν περίπου σε €38 εκατ. κατά τη διάρκεια του 2011. Σημειώνεται πως €10,9 εκατ. πραγματοποιήθηκαν το πρώτο εξάμηνο, ενώ το υπόλοιπο εκτιμάται ότι θα δαπανηθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους για αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και αποδοτικότητας του Κλάδου Επαγγελματικής Ψύξης και για την αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Κλάδου Υαλουργίας.

"Οι μακροπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν θετικές, δεδομένης της ηγετικής μας θέσης στην αγορά, της ευρείας γεωγραφικής μας διασποράς και της ισχυρής σχέσης με κορυφαίες εταιρίες ποτών και αναψυκτικών στον κόσμο καθώς και την δυνατότητα να προσφέρουμε λύσεις ψύξης υψηλής προστιθέμενης αξίας" τονίζει η διοίκηση της Frigoglass.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:06 - 04 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.