ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκέπτεται την παραίτηση η Μέρκελ;

12:09 - 26 Αυγ 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Έντονη είναι η φημολογία που επικρατεί στις ευρωπαίκές αγορές ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος, Αγκέλα Μέρκελ ετοιμάζει την αποχώρηση της από την γερμανική κυβέρνηση, και μάλιστα πολύ σύντομα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για το Σεπτέμβριο.
Οι τόνοι στο εσωτερικό της Γερμανίας έχουν ανέβει το τελευταίο διάστημα, αφού πλέον η Μέρκελ δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τα πυρά της αντιπολίτευσης για την πολιτική της αλλά και τις αντιδράσεις από το ίδιο της το κόμμα.

Ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Κολ εξαπέλυσε δημόσια επίθεση στη Μέρκελ, που θεωρείται πνευματικό του παιδί, ενώ ο γερμανός πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ άσκησε κι αυτός κριτική στη διαχείριση της κρίσης, ιδιαίτερα όσον αφορά τη νομιμότητα της μαζικής αγοράς κρατικών ομολόγων χωρών με προβλήματα από την ΕΚΤ. Οι αντιδράσεις αυτές έρχονται λίγες μόλις εβδομάδες προτού ψηφιστεί από το γερμανικό Κοινοβούλιο το νέο σχέδιο βοήθειας στην Ελλάδα και η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Βοήθειας (EFSF).

Αυτός είναι ο λόγος που η Μέρκελ αναγκάστηκε να ακυρώσει προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία, προτιμώντας να αρχίσει διαβουλεύσεις στη Γερμανία.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.