ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την πόρτα της εξόδου θα δει το 60% του πλεονάζοντος προσωπικού στο Δημόσιο

00:59 - 30 Αυγ 2011
stavroula

Από stavroula

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο για πραγματικές μειώσεις στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, την ώρα που η Τρόικα πιέσει για περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων των φορολογούμενων.

Ηδη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δ. Ρέππας, έκανε λόγω για αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, ενώ βάρος θα δοθεί στην ουσιαστική αξιολόγηση των υπαλλήλων και διευκόλυνση της κινητικότητας στο Δημόσιο με ανοιχτές διαδικασίες.

Για την εργασιακή εφεδρεία ο κ. Ρέππας ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Τρόικας ότι ο υπουργός Οικονομικών και ο κατά περίπτωση υπουργός με Κοινή Υπουργική Απόφαση θα καταλήξουν πως θα διαμορφωθεί το νέο τοπίο με τους νέους φορείς και να καθορίσουν το πλεονάζον προσωπικό. Αμέσως, με αξιολόγηση του ΑΣΕΠ θα δοθεί σειρά προτεραιότητας στο πλεονάζον αυτό προσωπικό για να διεκδικήσει μία θέση στο Δημόσιο σε ποσοστό 10% και σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε ποσοστό κατά 30%. Το σχετικό Π.Δ., όπως είπε, είναι έτοιμο.

Ειδικότερα, αναφορικά με τη διαχείριση των δημοσίων υπαλλήλων θα τεθούν εκ νέου επί τάπητος τα εξής θέματα:

- Προσλήψεις στο Δημόσιο. Η αναλογία 1:10 για το 2011 τηρείται με “ευλάβεια”.

- Συμβασιούχοι. Τηρείται ο κανόνας της μείωσης κατά 50% σε σχέση με το 2010.

- Εθελοντική μειωμένη εργασία με ανάλογη μείωση μισθού και χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών έως 5 χρόνια. Πέραν του νόμου, έχουν εκδοθεί και οι σχετικές εγκύκλιοι για την ορθή εφαρμογή του μέτρου.

- Αποχωρήσεις - προσλήψεις έως το 2015. Ο προγραμματισμός του Υπουργείου προβλέπει 151.500 λιγότερους υπαλλήλους με αποχωρήσεις. Αφορά 112.000 τακτικό προσωπικό και 40.000 έκτακτο προσωπικό.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:36 - 30 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.